Trams

Igår red jag ut på en liten tur, blev mest trav och skrittarbete. Hon kändes fin och sammarbetsvillig. Dock har hon sitt humör och ska larva sig med att backa när det är något som hon inte vill gå förbi men som hon egentligen inte är rädd för. Hon backade ner i dike och upp i en grushög men ändå så fortsätter hon backa. Men ska börja vara lite tuffare mot henne nu när hon tramsar så hon förhoppningsvis slutar med tramset.



Kommentarer
Postat av: Erica /2012-07-28 / 17:36:18
hemsida: http://eeliikaa.blogg.se

Har haft samma problem med Jannie, sen är de ju lite mankhöjds skillnad på dom så jag vet inte om de skulle funka för dig och egentligen inte ska behövas men till en början hoppade jag av henne och tvingade henne att trava fram 6-7steg sen gjorde jag halt och sen tvingade henne att backa sen trav igen och därefter hoppade jag upp igen och de funkade för oss men annars får du väl kämpa på ifrån ryggen :P

Svar: Okej, det som är det jobbiga är att när jag hoppar av så går hon oftast med. och om hon är på det humöret att hon inte vill gå med så är det enda hon kan göra är att backa. så då brukar jag vända henne med rumpan å det hållet jag vill å sen backa henne för hand, sen testar jag att vända å vägrar hon gå så fortsätter jag tills hon tröttnar på att backa.
Men jag vill lösa problemet från ryggen också. För hon stannar i ren trotts, blir inte rädd för ngt eller så. Men börjar bli bättre nu, men ska som sagt bli lite strängare å säga ifrån tydligare.
Emma


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Design gjord av arbelund.blogg.se