Pride

I måndags red jag Pride i samma grupp som vanligt. Eftersom han reds i söndags så var han inte alls så pigg och på tårna som han brukar vara på just måndagar. Han stod till och med stilla hela tiden när jag hoppade upp, och väntade tills jag sa åt honom att gå, haha!
 
På lektionen var det lite hoppning. Det var tre hinder längst en långsida och vi hoppade då i ström. Pride blev ganska så stressad, så några gånger fick jag komma själv på hindrena och då var han mycket lugnare. Blev ingen höjd eftersom det är en barngrupp, men var roligt att skutta lite iallafall. Vi ska även hoppa på fredag på min vanliga lektion så ska bli roligt. Får se vilken häst man får bara ;)
 

vinterland


Söndagen

Idag red jag Pride och Joice. Började med att rida Pride tillsammans med Busan som red Mike. Red fram i ridhuset och sen gick vi ut och red i en av sommarhagarna, riktigt roligt. Både Mike och Pride verkade uppskatta att få sträcka ut lite grann, och komma ut från ridhuset.
 
Med Joice red jag till ridhuset och planen var att jogga henne lite. Men då hon var för pigg för att kunna jobba så tog jag av henne sadeln och lät henne springa av sig lite. Dock blev det inget rejs utan hon tog det lugnt. Hon valde ett behagligt tempo i traven och travade runt, och samma sak i galoppen. Haha, hon är allt lite söt. När hon fått springa lite så hoppade jag upp igen och travade och då gick det mycket bättre!
 

Lördag

Igår hade jag, tillsammans med Busan, stallet på ridskolan. När vi var klara där så följde Busan med mig till Joice. Jag red på ett gärde, och Busan hade med sig kameran och klickade lite bilder. Dock blev de flesta väldigt suddiga och väldigt oskarpa. Men hittade några som var relativt skarpa, och så har jag försökt redigera dem till det lite bättre. Joice var iallfall pigg och glad när jag red.
 
Smakprov

Candy

Idag red jag Candy på ridlektionen, blev ett barbackapass då hon för tillfället inte har någon sadel. Länge sedan jag red ett dressyrpass barbacka. Sist tror jag var på Falcon för något år sedan, och då fick jag skavsår i rumpan som höll i sig i några dagar, haha! Men Candy var mycket rundare om ryggen så var riktigt behagligt att sitta på! :D

Eftersom Lotta var sjuk idag så hoppade en annan ridlärare in och hade lektionen. Kan väl säga att det inte riktigt var i samma stil som vi brukar ha, menmen... Idag blev det en tidig hemgång då vi inte fixade något i stallet efter och hade inte Lotta att prata med. Vi brukar mocka av spiltorna och sopa men eftersom det är jag å Busan som har stallet imorgon så fixar vi det imorgonbitti istället!


Pigg!

En vecka har nu gått och det är helg igen, äntligen!!

Idag följde Busan med mig ut till stallet. Hon red Joice och jag Snabb på en uteritt. Joice var väldigt pigg även idag, så roligt att se! När vi galopperade så sköt hon iväg lite då och då, såg ganska så roligt ut då detta inte hör till vanligheterna hos henne ;) men hon tycker det är väldigt roligt så är roligt kul att se! :)


sista dagen på denna helg

Idag var Joice inte alls lika pigg som igår, men igår fick hon springa av sig en hel del. Tror även att hon inte var lika pigg idag eftersom det var ganska så jobbigt för henne att rida på ängen. Eftersom det är kramsnö längst ner men pudersnö uppepå så gick hon igenom ungefär vartannat steg. Blev väldigt hackigt. Men hon fick röra lite på sig iallafall. Red några varv och sen fick Tilde hoppa upp och rida lite. Hon travade lite grann men blev mest skritt då jag tror att hon tyckte det var lite svårt att trava i snön. Hon är inte van att rida större hästar och definitift inte i snön, men tycker att hon gjorde det bra ändå! Sen fick även hennes lillebror Gustav skritta lite på både Joice och Snabb!
 
Imorgon är det jobb igen, känns som om denna helg gått super fort! Nästa helg ska jag verkligen ta tillvara på, göra det som jag känner för och bara njuta av att vara ledig!
 
Ge mig sommar nu tack
 
 

Helgens uppdrag

Hela helgen har vi hållt på och gjort om i vardagsrummet här hemma, så har inte hunnit med så mycket annat. Det vi gör nu under helgen är att måla om väggar och öppna spisen, inklusive en fondvägg. Idag ska vi även byta golv och skruva ihop alla nya möbler som mamma och jörgen varit och köpt. Har alltså haft fullt upp med det och känns som om helgen bara flugit iväg. Men vi får ett fräscht vardagsrum, vilket är väldigt skönt!
 
Snart ska jag åka ut till Joice och idag rider Emma med på Snabb. Även mitt kusinbarn Tilde följer med ut och ska få rida lite på joice. Tänkte rida i en av hagarna idag, och hoppas på att Joice är lite lugnare både i hanteringen och ridningen idag. Igår krånglade hon även när jag gjorde iordning henne. Hon gick fram å tillbaka och vägrade stå still när jag lindade benen å skulle tränsa. Men som sagt, hon tycker nog det är kul att få komma igång igen!
 
 

igångsättningen

I fredags började jag sätta igång Joice. Jenny följde med mig ut till stallet och red Snabb. Tog en tur ut och det var jätte härligt att gå komma igång igen. Vi tog en galopp i snön och hästarna frustade och tyckte det var väldigt skönt. När vi red in på den hör grusvägen som ej är plogad så låg jag först med joice. Sen när vi vände och skulle galoppera tillbaka så låg snabb först, brukar inte vara några problem med Joice men denna gång var hon både pigg å stark så hon försökte dra om snabb i varje kurva kändes det som. Då kom galoppören fram i henne ;)
 
I Lördags red jag samma runda själv, fast jag red längre på grusvägen med snön. Hon var super pigg idag! antingen var det skritt på långa tyglar ett full fart framåt. Haha, dock blev hon lite stark då jag har ett milt bett på henne så får se om jag behöver rida med ett skarpare bett i några dagar nu ;) Men det var hur kul som helst, och det bästa är att trotts att jag galopperade å travade en del i snön så var hon knappt svettig eller flåsig efteråt. Skönt att hon har kondisen kvar (:
 

Saknad

Här är vår förra katt, som tyvärr dog iochmed att han blev träffad av en bil. Han är nog den finaste katt vi haft utseendemässigt, och han var en riktigt trevlig individ. Dock blev han inte ens ett år gammal :(
 
Ceasar <3

Nu kör vi igång!

Idag var min sista riktiga jobbdag, kändes otroligt skönt! Jag jobbar imorgon med men bara 4 timmar på förmiddagen så slutar redan kvart i 11! Imorgon kommer Jenny så ska vi åka ut till Joice och ta oss en liten tur på Joice och Snabb. Jag har tänkt försöka sätta igång Joice lite nu, och hoppas på att det har frusit lite mer i backen på gärdena så man kan rida där. Älskar att rida i snön, och det är dessutom väldigt bra träning för hästarna.
 
Idag red jag en rivathäst som heter Quissano på en av dressyrlektionerna. Var ett roligt pass måste jag säga. Red på volt och jobbade med övergångar och tempoväxlingar. Allt för att få hästen så samlad som möjligt. Quissano kändes inte lika seg idag som han brukar göra, så det var väldigt skönt! Enligt mig är han den segaste hästen jag suttit på, men när han kommit igång så är han helt okej i framåtbjudningen. Men om man slutar rida så stannar han, en häst som man inte får så mycket gratis av med andra ord.
 
saknar att rida plutten!

Tips

Det är väldigt olika hur man gör med hästarnas svansar. Vissa undviker att borsta den för att inte slita på den medan vissa borstar svansen med piggborste varje dag. Att bara borsta genom svansen med piggborste när den är trasslig gör, som många vet, att det lossnar en hel del tagel. Men för att spara på svansen men ändå borsta den regelbundet så brukar jag alltid tvinna svansen. Jag snurrar den uppifrån svansroten och ner till toppen. sen släpper jag ut lite svans i taget, så jag borstar allt nerifrån. Genom att man tvinnar svansen så rycks inte stråna av och man får ut tovorna lättare samtidigt som man spar på svansen.
 

Ridpass i tisdags

Red Pride även idag, och då red jag med i en duktig grupp så blev lite roligare övningar. När jag rider honom på måndagar så är det i en barngrupp.

Men igår jobbade vi mycket med galoppen. Red över bommar, galoppombyten samt förvänd galopp. Bara att galoppera honom helt rak på långsidan är ett projekt då han skjuter in rumpan. När jag då försökte få honom rak så blev han sur och stannade istället. Fick en hel del protester igår men krävde lite mer än jag brukar göra då det var lite svårare övningar. När han tyckte det var jobbigt så började han även korsa och byta galopp. Men jag är nöjd över passet och tycker det var riktigt roligt!! Han var alldeles blöt av svett efteråt så han fick nog kämpa en del ;)


Ridpass i måndags

I måndags red jag Pride på lektion. Redan när jag skulle sitta upp märkte jag hur pigg an var. Hann bara sätta mig i sadeln å sen gick han iväg. Han kunde verkligen inte stå stilla, bara kröp i honom. Så var glad över att jag fixat stigläderna innan jag hoppade upp för när han är så på tårna så exploderar han av minsta lilla ljud eller rörelse. Ridpasset gick helt okej! Han var väldigt spänd å springig men i slutet så började han slappna av och bli lite lägre i formen.

Innan jag red så passade jag på att borsta lite extra samt rycka manen på honom! Klippte även runt hovarna och uppe vid nackstycket. Ville klippa alla tussar vid öronen också men han hatar när man klipper i närheten av huvudet (fick kämpa ett tag där vid nacken) så var omöjligt att få till det utan att tåla sticka honom med saxen.


Min helg

Ja, vart ska jag börja? den blev inte riktigt som tänkt. Det blev en utgång i fredags, men inte med de från stallet utan med en mycket saknad gymnasievän! Kvällen blev inte riktigt som jag tänkt mig kanske, inget som jag kommer gå in närmare på. Meeen lördagen tillbringades i sängen, på toalettgolvet och i soffan...Haha!
 
Till kvällen hade jag bjudit över några vänner på middag så det var bara att bita ihop och ställa sig å laga mat, men det var trevligt att de kom, annars hade jag nog aldrig piggnat till ;)
 
Idag åkte jag som planerat till södertälje Ridklubb för att titta på Emma och Carina. Falcon var väldigt spänd men istället för att bli tittig och larvig som han kan bli hemma, så blev han nästan lugnare och lite instängd i sig själv. Kom hem mitt på dagen någon gång och resten av dagen har tillbringats i soffan.
 
Blev ett väldigt osammanhängade inlägg, men har inte haft orken att ens logga in på bloggen eller starta datorn i helgen.
 

Ser fram emot helgen

Ni anar inte hur underbart skönt det känns att börja så sent imorgon. Visserligen uppskattar jag mer att börja tidigt en dag å sluta vid typ 12, men en sovmorgon är så mycket värt det med!
 
Från att ha en relativt oplanerad helg så blev den helt plötsligt helt fullbokad? hahah Men blir en grym helg med det bästa, båda festande, träffa vänner och hästarna! Min plan att vara utvilad till nästa vecka kommer nog inte lyckas, men får istället en grym helg! Imorgonkväll blir det utgång med stalltjejerna, lördag blir det till att träffa lite andra vänner och på Söndag ska jag titta på en tävling (pay and ride). Är carina som ska starta sin unghäst wishen och Emma ska starta Falcon! Ska bli riktigt spännande å se hur han beter sig, dock tror jag att jag vet redan. Men detta blir första gången han åker ut så ska bli riktigt roligt att få vara med å se.
 
Finfina Falcon

Dagar som flyter ihop

Känns som om dagarna går i ett! Igår kom iallafall hovslagaren så nu är alla skor på igen. Så hoppas jag på att de får sitta kvar tills det är dags att skos.

I morgon är sista dagen för denna vecka att kliva upp tidigt, för på fredag börjar jag inte förrän 12.45! I helgen bor jag i syrrans lägenhet och är hund och kattvakt. Ska bli skönt att få vara själv (ifrån familjen) i ett par dagar.

Syrrans hund


Första jobbdagen

Idag var första jobbdagen efter 17 dagars ledighet. Det var väldigt segt att ta sig upp när klockan ringde imorse, tror jag snoozade i 45 min. Men dagen gick ganska så snabbt måste jag ändå säga.

När jag kom hem från jobbet åkte jag nästan direkt ut till Billsta. Skulle rida Pride på en av barnlektionerna. Idag var han väldigt springig och i galoppen bytte han hela tiden. Tror det hela berodde på överskottsenergi plus att sadeln jag red med idag inte låg hundra. Han har nämligen reagerat på en annan sadel förut som vi trodde skulle passa honom bra men som var katastrof. Han är en känslig herre, men i såna här lägen är det endast positivt!

Nu har jag landat i sängen och är super trött, så godnatt på er!


inköpen på hööks

Detta fick jag med mig hem från hööks.
 
Sporrar
slicksten (godis)
Ylletäcke
boots
ridhandskar
svampar
läderbalsam
 
Täcket fanns inte med på hemsidan, men ska ta och fota det någon gång. Men det är iallfall ett mörkbrunt ylletäcke med en tjockt flätad gulddel bakpå. 
 
  
  
 
 
 

Obehaglig dröm

Inatt drömde jag en riktigt hemsk mardröm. Det var om ormar som var stora och attackerade mig. Jag tycker att ormar är väldigt äckliga och läskiga så den här drömmen gjorde rädslan bara värre. Men förhoppningsvis kan inte ormar hoppa i den verkliga världen så slipper nog uppleva detta på riktigt! Jag kan verkligen inte förstå hur man kan tycka om ormar. De blir liksom inte personliga på ngt vis, de bara ålar fram å har en äcklig väsande tunga, Usch!
 
Nog pratat om det nu. vaknade inte förrän vid halv 12 idag så har inte hunnit med så mycket idag. Men var iallafall ute hos Joice och tog en tur i skogen tillsammans med Emma och Snabb. Men på något sätt så lyckades Joice tappa en framsko så hoppas att hovslagaren kan komma inom de närmsta dagarna! Så typiskt att hon tappade den nu när jobbet börjar igen och jag endast kan kvällstid. Var iallafall skönt att komma ut en sväng. Resten av eftermiddagen/kvällen blir det att slappa framför tvn/datorn och förbereda sig på att gå upp tidigt imorgonbitti. Antar att det är fler än jag som har vänt lite på dygnet under ledigheten?
 

behind the scenes

Jag såg att Yrsa hade gjort en liten video från onsdagens fotografering. Gillar min stil där när jag ska ta mig upp på Joice. Var faktiskt första gången som jag satt barbacka på henne, å det var inga som helst problem!
 

Hööks

Har varit på hööks nu och fick med mig saker som jag inte tänkt köpa, men så kan det bli. Var väldigt utplockat så fick bli lite mindre än tänkt ;)


Shopping

Idag hade jag tänkt åka till Hööks och shoppa lite. Såg att de har ganska så mycket på Rea just nu, så får passa på att fynda lite. Har kikat runt lite på vad jag skulle vilja ha/behöva. Allt detta kommer såklart inte att komma med hem men förhoppningsvis en del av det.
 
 
 
 

Ridpasset på Pride

Pride var verkligen pigg idag! Hetsade och hade svårt att slappna av. Jag har ridit Pride för Pelle en gång tidigare, så vi fortsatte med det som vi jobbade med sist. Nämligen att få honom lugn å avslappnad så han kan börja vila på stegen och jobba utan att stressa runt. Tog nästan hela passet att komma dit, men det är värt det för han blir så himla mysig när han väl kommer till det läget.
 
När jag rider honom i vanliga fall så brukar jag få honom väldigt lugn och det känns som om han är ganska så liksidig. Men när jag rider för Pelle så blir det andra krav och då märker jag verkligen hur svår den där förbaskade vänstersidan är, haha! Det är mycket bättre än vad den var när han kom men långtifrån enkel. Eftersom han lätt hetsar upp sig och är ganska så känslig så kan man inte knacka till med vänsterskänkeln tex för då flyger han iväg. Men passet gjorde nog nytta för han var alldeles svettig å trött efteråt!
 

3 ridpass

Idag hade jag tänkt att åka ut till stallet och titta när ett par från stallet red dressyrkurs för Pelle Duvefelt, men blev inte riktigt så. Istället så fick jag rida för Pelle, vilket var väldigt roligt. Det var en tjej som var sjuk så kunde hoppa in på hennes plats. Mer om det ridpasset kommer i ett eget inlägg.
 
Jag skulle även rida en häst som heter Quissano då hans ägare var sjuk. Denna häst är raka motsatsen mot de hästar som jag brukar rida, speciellt om man jämför med Pride! Quissano är den segare typen av häst och är alltså inte lika känslig för alla hjälper. Till en början gick det väldigt segt, men när jag fick igång honom så blev det hela mycket trevligare!
 
Stannade sedan kvar i stallet hela kvällen i väntan på min ridlektion. På lektionen red jag Mike, och under detta pass fick jag verkligen ingenting gratis. Jag blir så besviken när jag vet vilken fin häst han egentligen är och vad han kan. Men nu så har han gått å blivit "ridskolehäst" eller vad man ska säga. När jag hade honom på Klubbmästerskapet i dressyr som ägde rum i början av oktober så var han jätte härlig. Men då hade ridskolechefen Carina ridit honom under en veckas tid och det märktes verkligen. han var kvick å energisk å lyssnade på minsta lilla hjälp. Idag var han lat för skänkeln, drog iväg, larvade sig och höll på å tramsa. Visst det gick väl helt okej, men när man vet vad han kan ge så blir man genast besviken.
 
Den här känslan vill jag ha på mike!
 
 

peppad

Nu är jag riktigt sugen på att komma igång och tror nog att jag måste sätta upp lite mål med Joice, så jag har något att sträva efter. Men en sak som jag vill göra är att åka iväg på någon form av träningsläger med henne i sommar, tror det kan vara riktigt roligt plus att man får hjälp av nytt folk. Dock vet jag inte riktigt vart man ska åka för att få ut så mycket som möjligt, så får höra mig runt å se vad jag hittar.
 
 
 
 
 
 
 

vinterbilder 2


Vinterbilder

Eftersom Joice inte är igång så blev det endast porträttbilder tagna, men de är minst lika fina! Fler kommer upp senare under dagen.
 

Dark

 
 

Fotografering

Idag var Yrsa med till joice för att klicka lite vinterbilder! :) hon håller på och går igenom alla bilder just nu, så förhoppningsvis kan jag börja bjuda på några bilder imorgon. Jag riktigt längtar till att få se resultatet!


Ridskolehästarna

Nu under ledigheten har jag varit en del på ridskolan! Var med på en tvådagars hoppkurs och har även motionerat Pride litegrann! Har haft kameran med mig ett par gånger så det blev det bilder klickade på valackarna i hagen.
 
Denna bild är fotad av Busan Ljungberg!

Nu kör jag igång igen!

Som ni märkte så tog uppdateringen slut vid lucia. Har inte haft någon ork eller motivation alls till bloggen. Men nu är det ett nytt år och jag tar nya tag! Lucia blev inte helt som vi tänkt oss, snökaos och musiken fungerade inte, men blev helt okej i slutändan ändå! På grund av vädret så hade inte Yrsa möjlighet att komma, blev alltså inga bilder tagna. Jag är nu inne på mina sista lediga dagar innan jobbet kör igång igen, men har verkligen njutit av att vara ledig såhär länge!
 
Nyårsafton firades tillsammans med härliga människor och hade riktigt roligt, dock var nyårsdagen inte lika rolig, men det är väl sånt som hör till antar jag. Joice har haft lite vila i stort sen sedan snön kom. Ibörjan gick det att rida i hagarna, men nu är det is överallt och dessutom kramsnö så finns inte så stora möjligheter till att kunna rida tyvärr. Men tror att jag behövde den här pausen, att bara ta det lugnt och uppskatta det jag har istället för det jag inte har. Nu är jag otroligt sugen på att sätta igång med Joice igen, riktigt längtar efter att få rida ett pass på henne! Och det är så det ska kännas!
 
Vad skulle jag göra utan Yrsa, som tar alla dessa fina bilder?
 
 
 
 
 

RSS 2.0