unghästar!

När vi hade tävlingar på ridklubben för någon helg sedan så var det som vanligt en del unghästar med. Denna unghäst var så härlig! Den var skit taggad mellan hindrena och när den hoppade så hoppade den några dm extra, haha! Var högt över på varje hinder.
 
 
 

Hovslagaren på besök

Idag kom hovslagaren (inte min vanliga utan en annan) för att titta på en av Joice hovar. Hon har en  hovspricka i höger bak som hon haft sedan jag fick hem henne, så vet inte hur länge den varit där eller hur den kommit till. Men hur som helst så öppnade hon upp sprickan lite för att jag lättare ska komma åt att göra rent där. Nu var det nämligen så att Joice haft en liten hovböld som troligen kommit till då det samlats smuts i sprickan. Men hovis tyckte inte att sprickan såg speciellt allvarligt ut bara man håller koll på den. Det kändes jätte skönt att någon som är lite mer kunnig på området har kollat upp detta och hjälpt till! Så nu ska Joice vila i några dagar och sedan blir det lite lugnare ridning/tömkörning ett tag framöver tills hoven har återhämtat sig lite.
 
Nu kommer min stalldagar helt enkelt se ut som så att jag tar in henne och borstar samt tvättar hoven och smörjer in den med olja! Sedan blir det säkert en del häng i fölets hage ;)
 
 
 
 

Tillbaka till verkligheten

Hoppas att ni alla hade en härlig midsommar för det hade jag! Min midsommar firades med middag och hemma fest tillsammans med underbara människor! Men nu är den över och det är dags för ännu en jobbvecka.
 
I Lördags Tömkördes Joice igen och det gick mycket bättre. Började med samma varv som vi jobbade henne i sist och hon fattade poängen, men sen blev det svårt när vi ville byta till vänster varv. Det gick liksom inte. När jag rider så är det mycket ytterhjälper som gäller. Men nu när vi stod på backen å skulle svänga vänster så sköt hon bara ut höger bogen och gick åt de hållet. Lotta kämpade ett tag men sedan gjorde vi så att vi endast tog en lina och longerade och då lyckades vi få henne i vänster varv. Men bara att kämpa på!
 
Idag skulle jag ha hopptränat, men hennes ena baksko var lös så ville inte chansa då hoven antagligen går sönder om hon skulle slita av den. Tråkigt men det kommer fler gånger! Istället så smörjde jag hennes saker och hjälpte Emma att tömköra Snabb!
 
 

Fullt ös


Arbete från marken

Igår Tömkörde jag Joice för första gången. Hon har troligen inte blivit longerad eller tömkörd tidigare så det tog en stund innan hon förstod vad jag menade. Jag tog hjälp av Lotta som fick agera gas med långpisken bakom och jag försökte hålla henne på en volt. Till en början blev det kortslutning i Joice huvud skulle jag tro, för hon far åt alla möjliga håll när hon inte ville gå dit vi ville att hon skulle gå. Men desto längre vi höll på ju mer började hon förstå vad vi var ute efter. Jag ska verkligen träna på detta de tillfällen som Lotta har möjlighet att hjälpa mig. Sen så kan jag förhoppningsvis tömköra henne själv.
 
 
 

Fölmys

När jag kom till stallet så gick jag först till Griffan och fölet. Fölet har blivit så social nu vilket är väldigt roligt. Det var några dagar sedan jag var i deras hage och var stor skillnad bara från sist. Tanken var att jag skulle ta kort, men hon var så närgången så det blev svårt. Men fick några bilder iallafall. Men hon är så gudomligt söt! När jag satt där i hagen så kom hon som sagt fram direkt och ville nosa och ha sig. Kliade henne på halsen vilket tycktes uppskattas väldigt mycket. Sen fick hon något ryck och rusade runt som en tok, och varje gång hon sprang förbi mig så tittade hon lite busigt och gjorde en brall. Kändes nästan som om hon försökte få med mig i leken.
 
 
 
 

Tävlingsbilder del 4

 Alice och Queens Primrose

 

Midsommartävling

Jag är med och tävlar i Horsemeups fototävling. Temat är midsommar och det enda som saknas på mitt bidrag är midsommarkransen, men tycker att man får en midsommarkänsla ändå. Gå gärna in här och gilla min bild för att hjälpa mig i tävlingen!
 
mitt bidrag
 

Tävlingsbilder del 3

Busan och Kings heaven
 

Sommar

Vilken sommarvärme det är ute nu. Sådana här dagar är det riktigt skönt att ha ett jobb där man är ute hela dagarna. Dock är det lite mindre roligt de dagar som det regnar. Jobbar till 16.30 idag och sen bär det iväg till frisören. Måste klippa av en bit, det tar emot men antagligen är det ingen mer än jag som kommer märka det. Ska även färga håret då det blivit så Solblekt nu, vill ha mörkare ton igen.

Får se om det blir någon som rider Joice idag eller om hon får stå och njuta i hagen.


Larvig hopphäst

Idag hade vi lite mer tur med vädret när vi red. Blev ett pass på banan även idag. Denna gång var det en bana uppbyggd som jag passade på att hoppa. Till en början tyckte hon hindrena var läskiga (hon brukar bli så när det var ett tag sedan man hoppade) men sen flöt det på bra. Det svåra med henne när man hoppar är att hon blir så studsig och skulle inte förvåna mig ett dugg om jag någon gång studsar av henne på grund av det.

Hon drar gärna iväg efter hindrena, och när jag gör en liten förhållning för att hon ska vänta så studsar det som bara den. Emma ropade vid flera tillfällen "håll i dig!" Då hon såg hur studsigt det blev. Men blev inga högre hinder idag, utan mest lite gymnastikhoppning!

Matilda och Snabb från i söndags


Bloggare

Det finns massor av bloggar, speciellt hästbloggar. Alla kör på olika koncept och alla har olika mål. Vissa vill satsa på bloggandet och tjäna månadslön medan andra vill ha det mer som en hobby. Jag startade denna blogg strax efter att jag fått hem Joice. Kände att jag ville dela med mig utav vår resa, samtidigt som det är ett väldigt bra sätt för mig att skriva om ridpassen. Det blir inte av att man skriver om ridpassen i en bok, iallafall inte för mig. Men i bloggen blev det roligt och nu är jag väldigt glad över att kunna se tillbaka och se Joices framsteg steg för steg.
 
Men det finns två bloggare som jag tycker är väldigt inspirerande. Linn Olsson har jag följt sedan hon bloggade tillsammans med Sofia Genne på teamsl. Hon har ett enormt driv och en stor vilja. Hon är yngre än mig men ändå en förebild på något sätt. Hon visar verkligen att ingenting är omöjligt bara man kämpar för det man vill.
 
Den andra bloggaren är Tyra Sjöstedt. Henne har jag inte följt lika länge men läser båda hennes bloggar. Jag tycker att hon verkar vara en stark person som kämpar på även när livet känns som jobbigast. Bara själva grejen att ändra sitt levnadssätt så pass stort som hon gjorde när hon flyttade från innerstan till en gård. Hon har även designat ridbyxor som jag numera har som mina favoriter. Riktigt sköna och trots att de är oskodda så känns det inte halt att rida i dem.
 
Båda bloggerskorna har kämpat hårt i sitt liv för att komma dit de är idag, och jag kan bara önska att jag själv hade deras driv och engagemang!
 
 

Tävlingsbilder del 2

Emma Brunfelter - Lissnaught Pride

Dagens ridpass

Har varit soligt hela dagen, men strax innan jag skulle åka ut till Joice så kom värsta skuren. Men hon vilade igår så hon behövde ridas så var bara att dra på sig regnkläderna. Men som tur var så minskade styrkan på regnet så det var inte så farligt ändå. Jag red till ridbanan och det var både bommar och hinder framme så hon var väldigt spänd när jag först kom dit. Men hon slappnade av mer och mer. travade lite bommar som låg på en båge och sedan skuttade jag två små hinder. Hon sög på bra till hindrena och det kändes super bra. Bommarna gick lite sådär till en början men sen så kom hon igång och även det kändes bra, men hon blev aldrig helt avslappnad. Men i det stora hela är jag nöjd.
 
 

Tävlingsbilder del 1

Fanny Svensson - Falcon

Hopptävling

Idag blev det en tidig uppstigning då jag skulle vara i stallet 07.30 . Vi hade nämligen en Lokalhopptävling på ridklubben! På förmiddagen hade vi 5st ponnyklasser och direkt efter det körde vi igång med 5st hästklasser, så det blev en väldigt lång dag. Men allt rullade på bra, blev några få avramlingar men annars lyckades de flesta hålla sig kvar på hästryggen ;) Det jag tycker var mest spännande under hela dagen var alla unghästar, vissa hoppade en halvmeter högre än vad de behövde, vissa var studsiga och tokiga mellan hindrena, medan andra bara var en dröm att se på! Detta tog hela dagen, var inte hemma förrän 19.30 så Joice fick en vilodag.

Vi hade även 4st ponnyer och 3st hästar från ridskolan som var med och tävlade. Vissa har aldrig varit med förut medan vissa har varit med några gånger. Jag hade även kameran med mig så såfort jag har redigerat bilderna så kommer de upp här på bloggen. Fotograferade våra hemmaekipage men även lite av det övriga startfältet.

Katarina Dahlin - Canna, 1m, Avd B

Minihoppningen

Jag var som sagt med på en minihoppning på ridklubben i maj. Mina förväntningar var inte så höga, men mitt mål var att iallfall ta sig runt banan. I första klassen (50cm) så tyckte hon att det var jobbigt redan på framhoppningen. På dessa minihoppningar så hoppar man fram på två hinder som står efter varandra på långsidan. Självklart så var hindrena livsfarliga enligt Joice. Det krävdes lite övertalning och hjälp med människor som stöttade henne från backen.Men över kom hon även om det inte var speciellt snyggt. När det var min tur att hoppa så fick jag ha sällskap av min kompis Jenny och hennes unghäst. Hon agerade infångare vid hindrena, och det funkade riktigt bra. Jag var felfri trotts att det var lite "hej kom och hjälp mig" mellan hindrena. Vi fick vår första rosett!
 
I nästa klass, som var 70 cm så hade hon hunnit bli lite trött. Det var väldigt varmt och en del väntetid, samt spänningar från Joice sida. Men denna runda var hon lugn och jag kunde rida henne mer mellan hindrena. Det blev två pet men det spelar inte så stor roll då hon skötte sig super bra! Jag var mer än nöjd när jag red därifrån, gick mycket bättre än förväntat!
 
Bilden är fotograferad av Yrsa Arbelund
 
 

Lördagen

Idag var det fullt fix inför morgondagens hopptävling på Järna Ridklubb! Nu håller vi tummarna för att regnet drar förbi snabbare än vad som visas så vi slipper regn halva dagen. Men när det mesta var fixat så åkte jag ut till Joice. Min lillasyster Matilda följde med på cykel och Emma följde med på Snabb. Vi red till akarn och turades om att rida litegrann så att även lillsyrran skulle få rida lite. Dock fick hon rida snabb då det är lite mer rätt storlek för henne.
 
Vi red till akarn, en sjö som ligger i närheten. Där badade vi med hästarna och hade det härligt en stund. Vi tog av sadlarna så Matilda satt bakom mig på Joice. Tror lillsyrran uppskattade det väldigt mycket. Var även några andra där som filmade när vi badade med dem, haha!
 
Var även och köpte en tomkörningsgjord idag till ett kanonpris, så nu ska vi börja tömköra lite hade jag tänkt. Tror det kan hjälpa en hel del att jobba henne mer från backen, plus att jag får bättre kondition ;)
 
 

Golden Griffith med avkomman Golden Heart

Den 28 maj föddes griffans föl. Det blev ett sött litet stoföl som fick namnet Golden Heart. Hon är ett spralligt föl som lever rövare hela dagarna. Hon är riktigt nyfiken av sig och smyger sig fram om man sätter sig i hagen. Ska bli riktigt roligt att följa denna individ och se vad det blir av henne. Förhoppningsvis blir hon en fin ponny med potential men det återstår att se. Griffan är en bra mamma som tar väl hand om sitt föl, släpper henne inte med blicken om ens för en sekund.
 
Golden Heart
f. 2013
e. De goede rees metall
u. Golden Griffith
Ägare: Lotta Bergström
 

laddat om batterierna, nu kör vi!

Hej! Nu var det väldigt länge sedan jag skrev något här på bloggen! Aldrig haft så lång paus tror jag, men det har varit skönt men samtidigt tråkigt att inte ha ridpass och annat roligt som hänt dokumenterat. Men nu har jag fått ny inspiration och den nya designen som Yrsa gjort gör att jag blir riktigt sugen på att komma igång igen! Senaste inlägget skrevs den 24 mars, och vad har hänt sedan dess? Egentligen inte så mycket men ändå en hel del.
 
Joice är igång helt och hållet och det har gått riktigt bra den sista tiden. Har kommit längre i dressyren och även i hoppningen. I maj var vi med på en minihoppning på ridklubben och resultatet var bättre än förväntat. Mer om minihoppningen kommer i ett eget inlägg. Hon har blivit mycket finare i kroppen nu och musklat på sig bra, men än är det en del kvar. Vi har tagit härliga turer till sjön och badat, och hon har nu lärt sig att det är skönt att vara i vattnet att hon sist gick i självmant utan övertalning från min sida.

Förra helgen var Yrsa hemma hos mig hela helgen och vi fotograferade Joice. Det blev både ridbilder och härliga sommarbilder. Kommer inte bli någon bildbomb utan bilderna kommer att komma upp i inlägg. Detta för att det ska bli mer bilder i inläggen.

 

RSS 2.0