dagarna rullar på

Nu var det en vecka sedan jag skrev här sist, men så kan det bli ibland. Men dagarna går så fort att jag inte hinner göra annat än att jobba och vara i stallet. De kvällarna som jag inte varit i stallet jag jag packat och fixat inför resan. I helgen som var passade jag på att träffa vännerna och blev även lite festande.
 
Med Joice rullar det på, hon har blivit lite bättre med vissa delar i hanteringen å sämre i andra, men vi kämpar på! haha, dock är hon väldigt duktig på att gå mig på nerverna då det bara är dumheter hon håller på med när hon tramsar.
 
Det lär inte bli några fler inlägg innan jag åker, men när jag kommer tillbaka från Thailand så lär det dyka upp lite bilder och liknande!
 

onsdag

Igår var Joice tränsad och klar när jag kom för att rida, Tack Lotta! Tack vare att hästarna var klara så hann vi rida innan det blev kolsvart ute, vilket  var väldigt skönt! Blev en kortare tur, men Joice var ovanligt lugn vilket var skönt!  Jag hade tänkt rida idag med, men då vi hade föräldrarmöte på jobbet så fanns inte tiden tyvärr. Men får bli en skön kväll i soffan istället, inte mig emot ;)
 
Nu längtar jag till helgen och hoppas att morgondagen går snabbt. I helgen ska jag passa på att träffa vänner och vara i stallet, för helgen efter går jag runt i bikini hela dagarna och bara har det skönt!
 
 
 

Trött!!

Igår tog jag en kortare tur med joice, mest för att hon skulle få komma ut ich röra på sig. Jobbade med en låg form i lugn trav, ganska så mysig tur!

Idag var det jobb igen ja, men dagen gick ganska så fort. Men Gud vad trött jag varit! När jag läste bok för barnen så vet jag inte hur många gånger jag gäspade eller att ögonen inte ville hålla sig öppna! Lite jobbigt där.

Ps. Nu är det endast 11 dagar kvar till värmen!!!! :D


Maktkamp

Igår jobbade jag joice mest i traven när jag red ute på vägarna. Hon var pigg idag med men inte lika hispig som dagen innan. Är nöjd över ridpasset, hon var riktigt arbetsvillig och glad!

Men att göra iordning henne är inte roligt. Det är som en maktkamp just nu. Hon har massor av energi i kroppen och kan verkligen inte stå still när jag le iordning henne. Hon gör allt som gör att det blir svårare för mig. Haha!


Piggelin

Idag hade jag gott om tid på mig så passade på att byta Joice broddar. De satt väldigt hårt men de behövdes ju bytas så var bara att ta i! Fick hjälp av Gun med att hålla i joice vilket var skönt. Stod faktiskt utomhus och gjorde detta då hon är mycket lättare i hanteringen då. Inne ska hon bara veva med benen å dra åt sig dem.

När alla brodd var bytta så tog jag in henne för att göra henne iordning för en ridtur. Men hennes tålamod var väldigt kort så fick i stort sett sätta på henne grejerna snabbt och sen ge mig iväg.

Hon var pigg idag! När hon blir pigg så är även allt läskigt. Tror hon hoppade åt sodan vid varje soptunna eller brevlåda, och dem finns det gott om där jag red. Men annars skötte hon sig utmärkt!

Var dock ganska svettig när jag kom tillbaka så virade in henne i filtar och täcken så hon fick torka en del innan hon fick komma ut i hagen igen.


TJOHOO

Äntligen är jag FRISK! Eller okej, inte helt pigg men febern är borta så är endast förkyld nu :) Och när jag inte har någon feber så klassas jag som frisk, bra va?! :D
Igår var jag och vaccinerade mig inför resan, så nu är det bara att hoppas att tiden går foooooort! Bara 15 dagar kvar nu!!! :D
 
Ja som ni märker blir det inte så seriösa inlägg nu, men vad har jag att berätta om. Absolut ingenting. Men imorgon ska jag iallfall till jobbet och sen ut till Joice!
Behöver jag säga att jag LÄÄÄNGTAR?!

Harry <3


Daisy <3



 

Joice

Sitter och tittar igenom bilder på Joice, för att längta ännu mer till sommaren! Just nu ser hon inte mycket ut för världen, sen pälsboll med noll muskler. Men nu när jag tittar tillbaka på bilderna så ser man verkligen hur snabbt hon la på sig. Jag tyckte hela tiden att hon var väldigt omusklad. Blev antagligen lite hemmablind och såg inte skillnaderna som blev i hennes kropp. Jämför nu ridbilder från Juli och September, och på bara denna korta tid är det stor ändring på kroppen. Biffigare hals och mer rumpa. Dock är det borta nu, men det känns bra att veta att hon ahde byggt upp sig bra under hösten. Mitt mål detta år är att få henne ännu biffigare! (:
 
 
Nu är hon såhär, och tycker att man ser störst skillnad på halsen!
 

På bättringsvägen!

Fortfarande sjuk, och håller på att bli galen här hemma! Jag blir så rastlös och samtidigt irriterad över att jag inte orkar göra något. Har inte lika hög feber längre, men är fortfarande väldigt matt och blir trött efter minsta ansträngning. Nästan alltid när jag har feber så är det eftermiddags feber, någon annan som brukar ha det? JAg är iallfall feberfri på förmidagen och sen på eftermiddagen slår det till och jag ligger däckad. Men igår hade jag tur och var feberfri fram till ca 19, men då blev inte inte lika hög som de andra dagarna så det går åt rätt håll iallfall.
 
Tog ut hundarna en sväng idag, och tog även med mig kameran och knäppte lite kort när de lekte i snön.
 
Två Crazy hundar som älskar snön!

Crazy dog

Ena minuten sover hon sött å nästa ser hon galen ut!


Sjuk...

Tog en lång sovmorgon idag och sedan åkte jag in till stan med mamma och handlade. Har varit väldigt trött hela dagen, men har även blivit genomförkyld så var väl inte så konstigt. Åkte ut till Joice på eftermiddagen och tog en tur ut på vägarna tillsammans med Emma på Snabb. Joice skötte sig bra, och tuffade på! När jag kom hem blev jag dock helt däckad och nu har jag feber :( Men lika bra att bli sjuk nu så att jag är frisk när vi reser iväg!
 
Min kväll kommer att spenderas i soffan och glo på tv hela kvällen, ska bli riktigt skönt! Nu håller jag bara tummarna för att jag endast kommer att ha feber, och inte få influensan som mamma legat med i veckan. Dock så började det med hosta, ont i halsen och feber för henne med. Men nu håller jag alla tummar och tår för att det stannar i det här stadiet!
 
Detta öga tillhör finfina Maja som nu betar på de evigt gröna ängarna

Ridpasset på Francko

Igår red jag Francko på kvällslektionen, och kom fram till att det var sommaren 2011 som jag red honom sist. Han är en stor och lång häst, och inte alls min typ av häst. Till en början gick det väldigt knackigt, men allt eftersom började jag hitta ridningen på honom, men kan inte säga att det var lätt. Han ser väldigt enkel ut att rida när jag ser andra rida, som känner honom. Men jag fick kämpa för att kunna sitta emot men ändå rida på. I slutet tycker jag ändå att det gick helt okej! Var längesedan jag red en så pass stor häst, nu på sista tiden har jag mest ridit Joice och Pride som kräver en hel annan typ av ridning. Vore kul att rida honom nästa vecka igen och se om jag kommer till ridning lite snabbare denna gång.
 

Riding in the Snow

 

Riding in the Snow

 

Thailand!!

ÅÅÅÅH JAG SPRICKER! Nu har jag och syrran bokat en resa till underbara Thailand, den 1 mars drar vi! Åh känslan, så jävla kul!!
 

Torsdag

Nu är det endast en jobbdag kvar denna vecka, riktigt skönt! Tycker att veckan har gått riktigt snabbt. Hoppas att helgen inte försvinner allt för fort bara. Har inga större planer för helgen faktiskt, får ta den som den kommer. Men ser fram emot härliga uteritter på Joice och förhoppningsvis hinna träffa lite trevligt folk!
 
Ikväll var jag ute på en långpromenad med Harry, riktigt mysigt men tog på mig liiite för mycket kläder så var lite svettigt, haha! Han bara njöt över att få springa runt över kullarna, och det är så skönt att han är så pass lydig. bara Jag visslar eller ropar på honom så stannar han å tittar på mig precis som på bilden, eller så kommer han springandes. Söta lilla bebisen <3
 

Riding in the Snow


Riding in the Snow


Busponny

I måndags efter skoningen så åkte jag till billsta för att rida Candy på en lektion. Hon har ingen sadel som passar för tillfället så hon rids barbacka. När jag kom ner med henne i ridhuset märkte jag att hon var väldigt pigg. Bara jag rörde med henne så började hon slå med huvudet och krafsa i backen. Fick då höra att hon vilat sedan i torsdags då de inte velat ha henne med på barngrupperna barbacka. Jag valde då att leda henne en stund. Men söt som hon är så busade hon även då. Sparkade bakut, stannade och pep och laddade hela tiden. Jag har ju sett vad hon gör när hon har massor av energi i kroppen så jag valde att avstå från ridningen :) tog upp henne innan de andra började trava, för då hade hon garanterat exploderat, haha! Men att ta upp henne i snöovädret var inte det lättaste. Hade en explosiv bomb bredvid mig som försökte busa i varje steg.

Men hon är så grymt söt när hon är så, det verkligen sprätter i hela kroppen på henne! Dagen efter hade de löshoppat henne å hon hade brallat runt en del ;)


Redigering

Har nu suttit och redigerat en massa bilder från när Busan var med mig sist. Några har jag redan lagt upp här, och som jag sa då så är bilderna lite gryniga eller suddiga, men man ser iallfall det viktigaste!  Kommer komma upp bilder lite utspritt under veckan så håll utkik!
 

Bakskorna

Idag kommer Hovslagaren igen så ska hon skos bak. Hoppas hon sköter sig!! Dock är hon lite larvig när hon skos bak, men ändå så att det funkar, så hoppas hon endast är så och inte värre. Om jag hade slutat en timme tidigare från jobbet så hade jag hunnit rida henne innan, hade varit perfekt, menmen inget som går att ändra på nu.


skräääp

Igår när jag var ute och red Joice så skulle vi rida på en grusväg där det är någon idiot som har tömt en massa skräp! Har ridit där en gång tidigare och då gick Joice förbi, men denna gång var det jätte läskigt! kom nästan ända fram sen bar det av bakåt, hon backade långt iväg. Så fick bråka med henne ett tag. varje gång hon backade så snurrade jag henne på en liten volt på vägen. Sen gav hon sig faktiskt. Men hon verkligen smög förbi högen. ett steg i taget och det gick väldigt långsamt! Jag försökte bara sitta blixtstilla med benen om henne som stöd för att inte skrämma henne. haha!
 
 
 

priserna

På bilden nedan kan ni se vad det är för priser som man får välja mellan om man vinner tävlingen som jag just nu är med i. Jag har aldrig speciell tur i tävlingar, men man måste ju vara med för att ha en chans så testar även att vara med i denna tävling. Vissa av priserna är sånt som jag behöver så skulle ju inte sitta fel ;)
 

Kvällslektionen

På kvällslektionen idag red jag Pride, vi hoppade samma övning som i Måndags, men lite högre denna gång. Har hoppat pride tre gånger tidigare och har gått bättre och bättre för varje gång. Han är en väldigt ärlig ponny och bara man ger honom det stöd han vill ha så hoppar han. Hoppade upp mot 1m idag, så vet inte hur han blir det är högre än så. Jag vet att säljaren hade sagt något om att han hoppar upp till 90 banor men sen tar det stopp, så får se hur det är.
 

...

 
 
 
 

Skoning

 
Idag kon hovslagaren på förmiddagen och skulle sko Snabb och Joice. Medan hon skodde snabb så red hag Joice. Skrittade bort till ridhuset där jag travade och galopperade av henne lite och sen skrittade jag hem igen. Valde att rida innan hon skoddes för att jag ville att hon skulle vara lite lugnare under själva skoningen. När vi kom tillbaka så var hon lugn. men sen så var vi tvungna att släppa ut snabb, och då blev det liv! Det blir nämligen lite trångt att ha båda hästarna inne när de ska skos, risken att snabb får sig en spark av Joice är rätt så stor då. Men hon blev iallfall sur över att hon fick stanna kvar och det visade hon tydligt! Hon gjorde allt för att slippa. Men vi gav oss inte, men valde att avsluta när vi fått på framskorna. Det brukar inte vara några problem att sko fram men idag gjorde hon allt möjligt tror jag. Hon vägrade ta upp rätt hov, slog ner hoven, kastade sig, försökte dra ut, slog och bufflade med huvudet osv. Så hovslagaren kommer igen på Måndag så får vi ta bakhovarna då. Bak kan hon vara lite tramsig, därför vi inte gav oss på det idag, då jag INTE ville ha en skadad hovslagare.
 
Det är det värsta med Joice. Har man retat upp henne så är hon så jävla långsint! Hon var verkligen förbannad när vi skodde, man såg verkligen det på henne. Gjorde allt för att slippa göra det som vi ville.
 

RSS 2.0