Hoppkurs och lastning

På hoppkursen idag red vi lite oika serier. Började med enn serie som stod på medellinjen. Trav in över ett kryss, tre galoppsprång till kryss och sen 3 galoppsprång till räcke. Joice var väldigt seg och försiktig på henne övninging. Blev trav genom hela några gånger och sedan tog hon galopp. De andra serierna var på långsidorna, ett litet hinder som låg lite på böjt spår sen 5 galoppsprång till en oxer på långsidan. Här fflöt det på mycket bättre. Hon behöver ligga och rulla i galopp så hon får upp tempot, annars fegar hon och blir osäker. Men jag är riktigt nöjd!
 
Efter kursen så hade vi planerat in att lastträna. Jag såg framför mig att vi skulle få bråka med henne en stund då det var väldigt länge sedan vi tränade. Hon tvekade lite vid rampen, sen gick hon in nästan helt för att sedan backa ut lite osäkert. Men sen gick hon bara rätt in och började käka krafft från krubban. Vi stängde då bom och lucka så hon fick stå där en stund, och hon var helt lugn. Vi bestämde oss få för att åka ner till stallet och vända, för att se hur hon reagerade på att åka. Hon stod helt lugnt. Men när vi kom tillbaka så var hon svettig så hon var nog lite nervös. MEN riktigt duktigt att hon var lugn under hela färden trots att hon tyckte det var lite obehagligt!
 
Jag blev superförvånad över att det gick så bra idag! Förut när vi tränade så höll hon hela tiden koll på den som stod utanför transporten och backade ut om den närmade sig.
 
 


Kommentarer
Postat av: lydia /2012-10-28 / 21:52:55
hemsida: http://svettfux.blogg.se

fin blogg du har!^^


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Design gjord av arbelund.blogg.se