ridningen

I fredags red jag till ridhuset och red med en stund på en av barnlektionerna. Joice var pigg och glad! Blev inte att jag jobbade på något speciellt, utan hon fick mer spring av sig på bättre underlag. Kunde inte vara med hela eftersom jag inte skulle hinna tillbaka till min ridlektion då.
 
I Lördags var det strålande sol och riktigt skönt ute! Jag och Emma gjorde iordning hästarna ute, och de verkligen njöt av att stå där i solen. I det stora hela tycker jag att ridturen gick bra. Men det finns ett ställe, vid en ladugård som de alltid tramsar. Det har liksom blivit en sak vid det stället. Men tillslut fick Emma förbi Snabb så då följde Joice snällt efter. Hon lyckades även göra illa sig när hon höll på å tramsade, men hon ömmade inte så förhoppningsvis blir det inget mer än så.

Igår passade vi även på att borsta bort en massa päls på Griffan! Hon har blivit en liten vilde nu. När hon stod på ridskolan så var hon rakad på vintern, med kort man osv. Nu är hon ett litet lurvtroll med halvlångman, lång pannlugg och MASSOR av päls. Men så får man se ut när man ska bli mamma! Men vi gjorde iallafall ett ryck och borstade bort massor av päls och redde ut manen osv. När det blir varmare ute så ska alla tre hästarna få sig ett riktigt vårbad!
Såhär stod Joice i stort sett hela tiden när jag borstade, bara njöt!
 
Lille skrutten Griffan! inte kan man tro att denna sötnos varit en tävlingsponny... haha!

STO

Kan börja med att säga att joice humör inte var på topp! Märkte redan när jag gjorde iordning henne att ridturen kunde bli jobbig. När jag satt upp fick jag det bekräftat. Men ridturen gick både bra samtidigt som den gick skit dåligt. Hon stannade först en gång å försökte gå hem igen, men fick fram henne efter lite tjaffs. Nästa gång hon stannade var ett onödigt stopp. Jag krävde lite mer Av henne i skritten å då tyckte hon de blev jobbigt å stannade upp lite. Då trodde nog snabb att hon stannade så han stannade å vägra gå å då ville inte hon heller gå. Vid det här tillfället fick jag inte fram henne. Antingen så backade hon ner mot diket som är så djupt nu att hon knappt kommer upp, eller så backar hon in mot snabb å då är risken att snabb får en spark om jag driver på henne.

Hade alltså inte så mycket till val, fick hoppa av. Backade henne och hon lyssnade. Sen stannade hon å jag skulle då peta lite med spöt på bringan men då stegrade hon sig högt! Aldrig gjort så förut, men jag blev inte träffas som tur var (stod precis framför henne vid mulen typ). Blev riktigt paff men samtidigt arg! Jobbade mer på backen att hon skulle lyssna ordentligt innan jag hoppade upp.

När jag var upp igen så jobbade jag henne ordentligt. Hon skulle lyssna på minsta lilla. Hon fick faktiskt riktigt bra! Hittade en väg med lite snö kvar på som vi tog en galopp på. Hon fick en kort och bärig galopp, duktig! Sen när vi vä de hemåt å skulle galoppera tillbaka så sr snabb först å det gick nog mer uppåt än framåt, pigg!

I det stora hela är jag nöjd över hur bra hon jobbade men att stegra mot mig sådär är absolut inte okej!!


Soligt

Igår var det snöigt, blåsigt och kallt. Men idag är det strålande sol och blåser inte speciellt mycket! Jobbar till 16.30 idag och sen blir det raka vägen till stallet! Ser verkligen fram emot en tur i solskenet på en superpigg häst! Hoppas bara att hennes humör är på topp idag med :)


envis som en åsna

Jag har nu insett en sak angående Joice. Jag tror faktiskt att hon är lite av en enmanshäst. När jag började rida henne var hon en jävla pina om man får säga så. Hon bestämde helt över mig, och gjorde som hon själv ville. Under nästan alla ridpass blev jag arg å besviken på henne. Men efter mycket om och men så blev det bättre å bättre. Det som hon gjorde då hon var som jävligast var att frysa fast i backen, backa hur långt som helst. jag fick verkligen inte fram henne. Även om jag hoppade av så fick jag henne inte åt de hållet som jag ville. Hon följde inte med när jag försökte leda henne å när jag backade henne så gick hon bara över mig. Men allt detta blev så mycket bättre. Busan började rida henne lite grann och Busan fick stå ut med allt testande av Joice, som jag precis gått igenom. Men ju mer hon red henne desto mindre krånglade Joice.
 
I början av vintern fick hon en lång vintervila då det inte fanns några direkta ridmöjligheter. När jag började sätta igång henne så var hon förjävlig på backen men jätte snäll i ridningen. Riktigt pigg och glad och gjorde inga dumheter. Det fortsatte bra.
 
När jag var i Thailand så hjälpte Carro mig med ridningen av Joice, och hon var inte direkt rolig. Hon testade såklart Carro till max. Precis som hon höll på med mig ibörjan. Sen när jag kom hem och tog första turen på henne så var hon super snäll. haha!
 
Jag tror helt enkelt att hon har lite jobbigt med ryttarbyten. Sen så har hon ett väldigt starkt Psyke så självklart ska hon testa allt till max. Det är inte bara ryttarbyten hon har jobbigt med, utan förändringar över lag. I början var det svårt att komma iväg från gården när jag skulle rida. Sen släppte det, men om man då ändrade på ngt på gården så gick det tillbaka till ruta ett igen. Haha, denna häst har verkligen testat mitt tålamod flera gånger om. Folk har frågat hur jag har orkat fortsätta, varför jag inte gjort mig av med henne. Men någonstans så tycker jag om utamaningen, även fast jag ibland bara känner för att skicka iväg henne långt bort!
 
Ett väldigt luddigt inlägg men hoppas ni fattar vad jag försökte få fram!
 

I'm Back!

Nu var det länge sedan jag skrev ett inlägg här. Men jag är nu hemma från semestern och tillbaka i vardagen igen. Vistelsen i Thailand var riktigt härlig! Framförallt att komma till solen och få svettas istället för att frysa arslet av sig. Vissa dagar tog vi utflykter till olika öar, och andra dagar tog vi det lugnt på stranden! Dock var det så varmt att det knappast gick att ligga uppe en längre stund innan man behövde ner i vattnet igen för att svalka sig.
 
Vi red även elefant. Först var jag emot det, ville inte rida elefant. Detta för att inte bidra till denna elefanthandel, då man verkligen inte vet hur de behandlas. Men tanken att få sitta på elefanten lockade och det tog över. Till en början satt jag där i korgen tillsammans med syrran, men sen fick jag hoppa ner å sitta på elefantens nacke. Var lite vingligt till en början å jag var lite skraj för att ramla ner, men efter en stund så kändes det mycket säkrare! Syrran har en del bilder, men jag har inte fått dem ännu. Men när jag får tillgång till dem så kommer det upp lite bilder här.
 

Thailand

Underbart här i Thailand!!!

https://cdn1.cdnme.se/1674857/7-3/pic_5135ed15ddf2b33571237918.jpg" class="image">


RSS 2.0