Min dag

Blev endast en skrittur med joice dag då hon hade ett litet sår på ena bakben och sr lite svullen, men svullnaden hade gått ner lite efter turen så det är bra!

Hade sedan ett par lektioner på billsta, en nybörjarbarn och en nybörjarvuxen. Gick bra med båda och fick mig ett gott skratt med de vuxna!

Ny blir det partaj som gäller, hörs imorgon igen!


Att inhandla

Hittade en del saker på hööks som jag vill köpa när jag har pengarna! Kommer inte kunna köpa allt med en gång men lite i taget. Sen måste jag köpa vintertäcke och fodrat regntäcke till Joice!


Freeedag imorrn

Imorgon är det fredag, äntligen fredag! Den här veckan har gått fort men samtidigt otroligt långsamt! Imorgon blir det stall hela kvällen, ska hoppa på lektionen så det blir roligt! tyvärr kan jag inte ha med Joice då det är kolsvart ute då, men får rida henne innan. På lördag ska jag ha ett par lektioner på Billsta och sedan blir det partaj hela kvälleen lång. Min kompis pojkvän fyller år så då ska det firas!
 
Söndag blir en slappis dag, men ska iallall pallra mig iväg ut till stallet och rida. Sen får vi se vad som händer beroende på hur pigg jag är.
 
Vi har även en fredagssång på jobbet (behöver jag nämna att jag jobbar på dagis). I matsalen och lite då och då så är det någon som tar ton och så sjunger vi sången!
 
"Det är fredag idag, åh vad det är bra,
fredag idag, åh vaaaad deeeet ääääär braaaaa!"

Fullt upp!

Igår stängde jag på jobbet, plus att vi hade ett kvällsmöte. Det resulterade i att mamma fick ta Joice idag. Första gången hon tar henne helt själv, men det hade gått bra. hon lyckades få på täcket rätt och ge henne mat! Idag åkte jag in till stan efter jobbet för att gå till banken och fixa lite, alltså blev det inget stall idag heller. Men imorgon slutar jag kl 14.30 så då ska jag minsann rida!
 
Här kommer lite bilder på Emma och Snabb från när Yrsa var här! (oredigerade)
 

Ridning!

Igår red jag ut och hade ingen aning om vart jag skulle rida eller vad jag skulle göra. Men red åt ett håll och sen gjorde jag lite allt möjligt. Testade olika stigar i skogen, vilket är väldigt nyttigt för joice.

Hon behöver lära sig att se vart hon sättet hovarna, lyfta på benen och framförallt klättra och gå vid grenar. Hon tycker det är obehagligt när hon får grenar mellan bakben och får lite panik, men har blivit bättre. Blev sen lite galopp på grusvägarna där jag ville ha en låg och lång form så hon fick sträcka ut ryggen lite.

När jag var klar åkte jag till billsta för att rida en lektion, men finns inte så mycket att säga. Var inte speciellt nöjd efter passet...


galopptur

Idag kände jag mig väldigt tapper att jag fullföljde min plan och faktiskt red. Frös som en gris innan jag åkte ut, och min ridlust var minus noll. Joice var på bra humör idag vilket gjorde det hela ännu bättre! Det blev en tur med mycket galopp, inga krav bara få sträcka ut i den hastighet som hon tyckte kändes bra, samt lite mer kontrollerad galopp. Imorgon blir det antingen en uteritt eller en tur till banan. Det som är bra för Joice är att även om jag skulle rida på banan flera dagar på raken så  blir det en uteritt påvägen dit och hem, så det blir aldrig så att hon inte fått komma ut.
 
bild från i somras när Joice fick agera med lite ponnyridning

Kallt!

Känns som om det är vinter ute, har varit väldigt kallt hela dagen! Men det är bara att klä på sig och ge sig ut till stallet för en uteritt! Hade tänkt jobba lite galoppintervaller idag, men sen får vi se om jag ändrar mig eller håller fast vid planen ;)


Veckans blogg

Gick precis in på elinamellberg.blogg.se och såg att jag blivit nominerad till veckans blogg! Riktigt roligt, tack!


lång dag!

Den här söndagen har varit väldigt lång! har varit på Billsta sen kl 8 imorse och varit funktionär på hopptävlingen. Jag stod inne på framhoppningen hela dagen så såg tyvärr inget utav själva tävlingen. Men det var en del fräcka hästar med. Att ha stått i ca 5 timmar känns i ryggen, så nu blir det soffläge resten av kvällen. Nästan så det skulle vara skönt att sätta på sig korsetten som jag var tvungen att ha förut, just för att stödja upp och slippa hålla hållningen själv. Helgen har varit alldeles för kort trotts att jag  fick en extra dag. Men det är bara att bita ihop och ladda om batterierna inför ännu en jobbvecka.
 
Joice fick vila idag då jag inte orkade rida. Är trött, seg och ont i ryggen så ingen bra kombination där. Men imorgon tar jag tag med ridningen igen och hoppas att hon är på sitt bästa humör!
 

regnregn

Idag har jag varit iväg och tittat på Emma som har tävlat dressyr på snabb! Hon tävlade LB och LA och båda gick bra!
 
Det var regn hela dagen vilket var lite mindre roligt. Imorgon är det lokal hästhoppning på Billsta så då är jag funktionär hela dagen, hoppas på lite mindre regn imorgon. Joice fick vila idag men imorgon ska jag försöka ta mig ut på en tur, ska försöka hitta någon som vill haka på!
 
 

Envis som en åsna

Jag har aldrig mött en häst som är så otroligt envis, bestämd och arrogant som Joice är. Har hon bestämt sig för något så är det verkligen inte lätt att få henne att ändra sig. Så frustrerad, arg och besviken som jag har blivit på henne har jag nog aldrig blivit på ngn häst förut. Det som retar mig mest av allt, är att när hon t.ex. inte vill gå förbi ett viss ställe så är hon varken rädd eller stressad. Hon har bara bestämt sig för att inte gå. Vissa dagar kan hon gå förbi utan problem medan andra tvärvägrar hon. Får då hoppa av och backa henne åt det hållet vi ska tills hon ger sig helt enkelt. Sen när hon tycker det är okej att gå åt rätt håll så går hon, annars stannar hon bara och så får jag backa henne igen.
 
Nu när hon är brunstig så är det nästan omöjligt att rida förbi hagar med hästar. Det tar stopp och där står hon. Ibland är det svårt att backa henne också, hon går ner i dikena eller försöker gå över mig, men oftast så går det. Det jobbigaste är när jag får backa henne, å så kommer det en bil och jag måste ställa henne på kanten. Och så fryser hon fast mitt i vägen och vägrar flytta sig.
 
Men det finns såklart positiva sidor också, och det är väl det som gör att man orkar med de dåliga sidorna så att säga. Men hon är ju ett sto, och alla de här små sakerna är väl det som gör henne till den hon är idag.
 

Veckans blogg

Jag är med och tävlar om "veckans blogg" hos Elinamellberg.blogg.se!


Stallmys

Idag har jag varit ledig, vilket har varit väldigt skönt. Helgerna är alldeles för korta så tror det kommer märkas på söndag att man fått en extra dag. Åkte ut till Joice och red bort till ridhuset. Började med att jobba henne i skritten. Red på volter och serpentiner för att få henne att lossa i sidorna, och även lite skänkelvikningar. Gick sedan över till travarbete. Samma sak där. Red även mycket snett igenom och rätt upp för att träna på att rida på en rak linje utan väggarna som stöd. Hon är lite som en unghäst på det sättet, blir lite vingligt utan väggarna/staketet. Tog sedan lite galopparbete i båda varven, rulla längst fyrkanten och in på volter. La inte så stor fokus på galoppen idag. Gick sedan över till skrittarbete igen. Testade lite öppnor och slutor. Har endast jobbat med öppnor en gång tidigare och då i trav. Men öppnorna gick bra i båda varven i skritt, medan slutorna fick jag endast till i ena varvet. Testade sen öppnorna i traven och då var det lite svårare i ena varvet.
 
När jag kom tillbaka till stallet igen så tog jag en lång borstning och tog även tag i hennes man. Tidigare har jag klilppt den. Testade rycka den när hon kom och det tyckte hon inte om. Men testade att rycka idag och det gick jätte bra. Till en början skakade hon endel på halsen men sen stod hon nästan och sov. Så nu är manen kortare igen, och framförallt inte lika tjock som tidigare!
 

Bildbomb 4


Bildbomb 3


Bildbomb 2


bildbomb

Äntligen har jag fått tillgång till bilderna som Yrsa fotade på mig och Emma med hästarna. Det kommer att komma upp lite bildbomber nu under dagarna!
 











Hopphästen!

I Måndags blev Joice skodd så igår kunde jag rida henne, efter 8 dagars vila. Red bort till ridbanan, och vägen dit vara hon inte rolig! Hon stannade först vid ladugården och kohagen, där brukar hon stanna men hon tänkte minsann inte gå fast än jag hoppade av och ledde henne. Kossorna var inte ens ute i hagen och då brukar hon gå förbi. Men efter lite tjafs så lyckades jag backa henne åt rätt håll. Fick gå en bra bit till då hon tramsade med att stanna då hon såg några andra hästar en bit bort.

Sen när jag närmade mig Billsta så kom vi till hagen där valackarna går, och där tog det tvärstopp. Brunstigt sto som dessutom är jävligt envis är inte roligt! Men fick backa henne även där förhand. Hon var nere i diken, försökte gå på mig osv. men efter lite kämpande så fick jag henne att backa åt rätt håll, och så fick hon backa resten av vägen till ridbanan då hon vägrade gå när jag vände henne åt rätt håll.

Men om vi nu ska komma till ridpasset så kunde det inte ha gått bättre! Då det regnat en hel del så var utebanan blöt och tung, men ridhuset var upptaget med lektioner så det fick duga. Faktum är att Joice tyckte det var väldigt jobbigt till en början, fick driva på henne i traven och hon orkade inte tjafsa som hon gör ibland. Hon var fin redan från början. Rund och fin form i traven, lugn takt och allt bara flöt på. Hindrena från hoppkursen stod kvar så med Busans hjälp så hoppade jag henne. Först tyckte hon att travbommarna var läskiga, men sen låg jag och rullade på dem och då släppte det. Hoppade sedan några olika hinder och satte sen ihop det till en bana. Hon hoppade super bra och verkligen sög tag i hindrena utan att dra iväg. Hon löste själv situationerna då vi kom in lite stort eller nära. Efter hoppningen blev hon ännu finare i traven! Detta ridpass kommer jag att leva på länge!
 



Hoppkurs

Igår var jag med på en hoppkurs. Skulle varit med på Joice men det fick bli ridskoleponnyn Falcon istället. Vi hoppade bana och det var väldigt roligt. Falcon var nog lite trött idag för han blev inte lika taggad som han brukar kunna bli vid hoppning. Men det gick jätte bra, blev några missar här å där men är super nöjd och jag hade som sagt roligt!
 
 

Vår vs Vinter

I april var yrsa här och fotade mig tillsammans med två olika hästar. Först åkte vi ut till ett litet stall där halvblod/arab korsningen Monique står. Jag red henne lite vintras/våras. Sedan åkte vi vidare till ridskolan för att fota Mike, som är ett danskt varmblod. Men när man tittar på bilderna så kan man knappt tro att det är från samma dag, vädret växlade verkligen kan man säga. Tanken med denna dag var att ta vårbilder, men det kan man väl inte kalla att det blev på mike iallafall?
 
Monique



Mike






Mike!

I fredags red jag Mike på ridlektionen! Var väldigt länge sedan jag red honom nu. Jag tycker att han hade förändrats en hel del, både till det positiva och det negativa. Det positiva var att han inte var lika explosiv förut och man kunde rida utan att han for iväg om man råkade flytta lite på skänkeln. Det negativa var att han tuffade på lite mer nu än förut. man fick säga "hallå där" några gånger för att påminna honom om att han inte fick köra sitt eget rejs. Förut var han lite känsligare och det krävdes så små fina hjälper, fortfarande lyhörd men inte på samma sätt.
 
Men jag är nöjd över ridpasset och ser fram emot Klubbmästerskapen som är första söndagen i oktober. Jag kommer att vara med på Mike, vilket det även är en annan tjej som ska vara. Får se vem som startar honom först. Men ska iallfall vara noga på framridningen med att han ska ta alla förhållningar och vara med på alla små saker som jag ber om. Jag vet att han kan, måste bara hitta tillbaka till ridningen på honom.
 
Dessa bilder fotades i våras, tror även detta var senaste gången jag red honom!
 

Heeelg

Nu är sista jobbdagen för veckan avklarad! Denna vecka har varit seg, varit nära att försova mig nästan varje morgon. Nu åker jag till joice och borstar lite för att sedan åka vidare till billsta för min lektion! Nu har jag 4-5 timmar med stall framför mig :)


Gott!

Idag fick joice sin kraft ute i hagen eftersom jag skulle gå med Emma och snabb på en promenad, men hon verkade inte misstycka.

På kvällen var jag och mamma på träning med hundarna. Jag hade Daisy och hon Harry. Båda skötte sig bra. Daisy är så rolig att ha med då hon gör allt för att göra rätt! Super duktig!


Vilar

Joice har tappat en framsko och därför vilar hon nu fram tills på måndag då hovslagaren kommer. Tråkigt att jag missar hoppkursen men känns lite onödigt att betala för att slå på tappskon när den ändå ska av på måndag.


Slapphelg

En sån här händelselös helg var länge sen jag hade, men det har varit skönt det med. Idag var tanken att jag skulle hoppa Joice i ridhuset men det blev inte riktigt enligt planerna. Hästarna strulade lite när vi skulle rida hemifrån. Slutade med att både jag och Emma fick gå till ridbanan med hästarna. Snabb ville inte gå hemifrån, jag hoppade upp och skulle testa men det slutade med en stukad tumme och en ponny som inte ville gå. Emma skulle skritta joice men då ville hon inte heller gå.

Väl på ridbanan så fick jag tag på Busan och kollade om hon hade lust att rida och det ville hon. Såg riktigt fint ut! Hon hoppade även och joice går från klarhet till klarhet! Ska se om Busan vill skriva ett inlägg om hur hon upplever joice. Kanske är annorlunda än vad jag tycker ;)


Städning

Blev en pysseldag i stallet idag! Efter ridningen rensade vi upp bland alla saker och smörjde en hel del. Fick även ordning på sakerna i mina två skåp!

I ena skåpet har jag mina 2 träns, lädergrimma, schabrak och lite annan läderutrustning! I andra skåpet blev det täcken, reflexer, longerlinor och lite små saker som jodopax, flugspray osv.


Dagens ridpass

Idag red jag och Emma i ridhuset. Började med att trava några varv för att sedan galoppera igång henne i lätt sits i båda varven. Sen jobbade jag mycket volter i traven samt skänkelvikningar. Hon har förstått det där med att flytta sig i sidled nu så det blev igen protest. Det var svårare att flytta undan för höger skänkel men det blev bättre efter varje flyttning!

Tog sedan lite mer galopparbete på volter, hon ville inte riktigt ställa igenom sig men det släppte i slutet av passet. Är jätte nöjd över henne idag!


Joice på lektion!

Igår red jag joice på lektion. Jag är både nöjd samtidigt som jag är missnöjd. När jag rider ett dressyrpass på henne så brukar jag ganska tidigt låta henne rulla i galopp. Det gör jag för att hon ska springa av sig lite för att sen kunna slappna av tidigare. Men på lektionen blir det ett lite annat upplägg och fick inte igång henne på samma sätt då och då blev det strul i galopparbetet

Men vi jobbade med lite öppnor. Jag har inte "lärt" joice det, men tycker att det var godkänt för att vara första gången. I vänster varv gick det bättre. I höger varv fick hon inte riktigt till det och då blev hon sur och stannade och tramsa. Men utöver det skötte hon sig bra!


...

Måndag: joice är brunstig vilket gör att jag inte kunde rida idag. Red iväg tillsammans med Emma, men när vi red förbi hagen med de andra hästarna hemma vid gården så tog det stopp. Stod i säkert 40 minuter och försökte få henne att gå, men nej hon hade bestämt sig för att stanna där. Gav då upp och gick tillbaka till stallet. Blir så frustrerad och arg på henne när de sidorna kommer fram. Hon är inte ens upprörd, bara vägrar gå. Testade allt. Men ingenting fungerade.

Tisdag: red åt andra hållet idag så vi slapp gå förbi de andra hästarna, gick mycket bättre. Blev en runda med låga krav. Bara ut och röra på sig helt enkelt, utan tjaffs.

Onsdag: vila då jag inte hann åka ut.

Imorgon: fotografering! En saknad vän kommer och hälsar på, som dessutom råkar vara väldigt duktig på att fotografera! Bilderna blir super fina och med jätte bra kvalité. Rekommenderar henne starkt om någon vill få sitt djur fotat. Tror nog hon ställer upp på det mot en peng ;)
Kika in här: arbelund.blogg.se (går ej att länka då jag använder bloggappen)


Hoppträning

Idag red jag till billsta för att hoppa i ridhuset! Har inte hoppat henne sedan tredagars kursen som var för 3 veckor sedan. Hoppade tre hinder som stod på långsidan med 4 galoppsprång emellan hindrena. Började med att ha travbommar, så det blev två bommar vid varje hinder. Först hoppade hon över dem som ett hinder, men sen förstod hon vad hon skulle göra och då flöt det på bra. Sen blev det små kryss och hon bjöd på hindrena men blev lite studsig och vinglig mellan hindrena. Blev sedan räcken på ca 50 cm och det gick bara bättre och bättre. I slutet börjar hon själv se avstånden och jag kunde kommunicera med henne mellan hindrena. Sista gången höjde vi det sista hindret till ca 60-70cm och hon hoppade glatt över. Så roligt att hoppa henne nu när hon förstår! :)

Men när jag kom hem med henne så började hon dumma sig och vägrade gå in i stallet, hon tyckte att hon kunde gå direkt till snabb i hagen. Hon backade runt överallt och till sist stannade hon bredvid en bil som står på gården och där stod hon, orubblig. När jag väl fick henne att gå därifrån så stannade hon på nästa ställe. Ston!

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1674857/images/2012/pic_50436715e087c3484e0034d8.jpg">https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1674857/images/2012/pic_50436715e087c3484e0034d8.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1674857/images/2012/pic_504368479606ee47cd00379d.jpg" class="image">


RSS 2.0