Dressyrpass Pride

Idag red jag igen i en av grupperna. Red Pride och det kändes ännu bättre än i fredags. Jag hittade en hel del knappar sist som jag fick stor användning av idag. Vi började med att jobba dem i skritten med lite skänkelvikningar. Jag tycker att han är väldigt svår att jobba i skritten då han har svårt för att slappna av och skritta ordentligt. Istället blev det att han taktade eller småtravade. Att flytta undan för höger skänkel gick bra, fick tänka på att hålla emot med vänster skänkel så han inte flöt iväg med rumpan före. I vänstervarv gick det i stort sett inte alls. Han går bara emot skänkeln och när man knackar till med den så blir han sur och går emot ännu mera.
 
När vi kommit igång i alla gångarter så red vi travbommar och travhoppade ett kryss. Han lyssnade bra och hoppade fint! Jag har blivit helt såld på den här ponnyn, speciellt efter dagens pass. Han är verkligen sin egen och väldigt rolig att rida nu när jag hittat knapparna! Måste knäppa lite bilder på honom också så jag har något att visa!
 
 

Hundträningen

Harry var superduktig idag! Vi var inne i stationshuset då det var blåst och regn ute. Men vi övade på samma saker som vi gjort tidigare. Men idag var det sista kurstillfället och Harry klarade alla momenten bra tycker jag!

På söndag är det uppvisning av allt med en bedömning. Om vi klarar bedömningen så får han något som jag tror hette aktivitetspass. Så håller tummar och tår för att det ska gå bra!

Dock är den här bedömningen på förmiddagen så lär inte vara speciellt pigg då det är partaj kvällen innan ;)


Prover

Sitter just nu på vårdcentralen och väntar på att ta ännu ett blodprov... Sen blir det tillbaka till jobbet igen. Hoppas eftermiddagen går fort!

Ikväll är det dags för hundträning med Harry igen, ska bli roligt! :)


Hoppkurs och lastning

På hoppkursen idag red vi lite oika serier. Började med enn serie som stod på medellinjen. Trav in över ett kryss, tre galoppsprång till kryss och sen 3 galoppsprång till räcke. Joice var väldigt seg och försiktig på henne övninging. Blev trav genom hela några gånger och sedan tog hon galopp. De andra serierna var på långsidorna, ett litet hinder som låg lite på böjt spår sen 5 galoppsprång till en oxer på långsidan. Här fflöt det på mycket bättre. Hon behöver ligga och rulla i galopp så hon får upp tempot, annars fegar hon och blir osäker. Men jag är riktigt nöjd!
 
Efter kursen så hade vi planerat in att lastträna. Jag såg framför mig att vi skulle få bråka med henne en stund då det var väldigt länge sedan vi tränade. Hon tvekade lite vid rampen, sen gick hon in nästan helt för att sedan backa ut lite osäkert. Men sen gick hon bara rätt in och började käka krafft från krubban. Vi stängde då bom och lucka så hon fick stå där en stund, och hon var helt lugn. Vi bestämde oss få för att åka ner till stallet och vända, för att se hur hon reagerade på att åka. Hon stod helt lugnt. Men när vi kom tillbaka så var hon svettig så hon var nog lite nervös. MEN riktigt duktigt att hon var lugn under hela färden trots att hon tyckte det var lite obehagligt!
 
Jag blev superförvånad över att det gick så bra idag! Förut när vi tränade så höll hon hela tiden koll på den som stod utanför transporten och backade ut om den närmade sig.
 
 

Bloggtävling

Kikade runt på lite olika bloggar och hittade denna bloggtävling på carlssonpataket. Brukar aldrig vinna några tävlingar, men man kan ju alltid hoppas! Denna tävling är sponsrad av Avantia Fritid.
 

Dressyrpass

Idag red jag på banan med Joice. Började med att skritta henne en stund och red då i mindre volter åt båda varven, När hon kändes loss i skritten så travade jag igång henne med lite volter, skänkelvikning och runt fyrkanten. Rullade sedan igång i vänster galopp som hon har lättast för. Hon är en sån häst som behöver rulla igång några varv på fyrkanten innan jag kan sätta mig ner och jobba henne. Tror det har med hennes styrka att göra samt att hon behöver springa av sig lite grann. Sedan när det var dags med högergaloppen så fick jag lite hjälp av Lotta. När jag ska fatta höger galopp så väljer hon alltid vänster nu för tiden, hon är lite lat sådär. Första fattningen misslyckades men sen de andra gångerna så gick det bra!
 
Red på volt och jobbade med båda galopperna, att hon skulle släppa i innersidan och få med yttersidan i svängarna. Gjorde även några små volter och det var riktigt svårt att få med henne runt, men det gick hyffsat. När jag var färdig med galoppen så blev det travarbete igen. Denna gång blev det långsamtrav för att hon ska stärka sig. Hon kändes riktigt avslappnad och verkade tycka att det var skönt. Jag ville inte sluta rida när det kändes så enkelt och roligt, så red på en stund för att sedan lägga ner henne i en lång å låg form och trava av. Hon behöll den lugna traven och sträckte ner halsen. Hon var väldigt trött påvägen till stallet, så det var ett nyttigt ridpass för hennes del!
 
Imorgon är det hoppkurs som gäller och jag tycker att det ska bli jätte roligt! Förra kursen var ju då hon knappt hade hoppat något, och nu har jag hoppat lite mer så ska bli kul å se vad carina säger.
 
Joice och min kusin Madelene

Missar

Haha såg att det blev lite missar med orden i förra inlägget men hoppas att ni förstår ändå!


Pride

På ridlektionen red jag Pride. Förta gången jag red honom som även var första gången gick det inte så bra. Då han inte varit på ridskolan så länge så uppfattades han som väldigt känslig för hjälperna och har varit lite fel riden. Så den gången försökte jag mest sitta så stilla som möjligt.

Men igår var det en helt annan känsla. Personalen hade märkt att han inte är så känslig egentligen, bara en undanflykt för att slippa jobba. Vågade alltså rida mer och han blev väldigt fin i slutet! Kunde rida på helt långa tyglar i traven och han jobbade på bra i form ändå. Även galoppen kändes avslappnad i ena varvet, runda fina språng. Men i andra Barry stressade an fortfarande som en tok och gjorde luftgrop med frambenen osv. Vi red lite upphöjda bommar idag och han taggade som om det vore ett jätte hinder, så söt! Men en riktigt trevlig ponny som jag hoppas få rida mera! :)


Finfina ponny!

Nu är en väldigt fin ponny till salu, och jag hoppas att han kommer till ännu ett bra hem! Jag träffade honom när jag började rida på Billsta, då han stod där som lektionsponny. Han blev snabbt min favorit och blev väldigt ledsen när han såldes. Men jag hade turen att få åka och hälsa på honom hos nya ägaren och blev då medryttare på honom. Kände mig då som världens lyckligaste. Tjejen tröttnade på hästar och han såldes till en annan tjej. Jag fortsatte hålla koll på honom och åkte dit och hälsade på vid ett tillfälle. De tävlade upp till LA dressyr med placeringar innan hon blev 18 år och sålde honom till nuvarande ägaren. Jag har inte varit och hälsat på då det inte känns som om det är samma häst längre. Var så många år sedan som jag kände honom nu. Men har ändå hållt koll på hur det går med honom. Men nu har den nuvarande ägaren tappat intresset med hästar så nu är han åter till salu.
 
Han är en riktig allround ponny! Han hoppar 120 banor på träning och i dressyren är han väldigt fin, så söker du en fin D-ponny så har ni honom här!
 
Annonsbilderna
 
 

Sjukhus

Igår fick joice vila då jag var och hälsade på min farmor som ligger på sjukhuset. Jag tycker verkligen inte om sjukhusmiljöer så det blev lite snurrigt ett tag. Men bara jag satt ner så funkade det bra! Idag hade har jag öppning på jobbet vilket innebar att jag fick gå upp väldigt tidigt! Är verkligen ingen morgonmänniska så tog ett tag innan jag kunde pallra mig upp.

Efter jobbet blir det raka vägen ut till joice för att rida en tur!


Fotografering av Joice

Igår när jag red så var Joice ena framsko väldigt lös, så fick ta bort den. Men hade tur och fick en tid redan idag för att slå på den igen! Innan hovslagaren kom så kom Yrsa och vi tog lite bilder på Joice. Tanken var att få riktigt fina höstbilder, men vädret var inte på vår sida och Joice ville inte spetsa sina öron och ville bara käka gräs. Men blev några bilder iallfall. Nu håller vi tummar och tår för att solen på lördag kvarstår, för då kör vi igen, och hoppas på att få de bilderna vi vill ha!
 

Hundkurs

Idag var det dax för hundträning med Harry! Det vi övade på idag var sitt-stanna kvar, gå slalom mellan andra hundar, passivitet, inkallning och stanna. Han har väldigt svårt för att stanna kvar när jag går iväg, men det får vi öva vidare på. Men det som är jobbigt med Harry under kursen är att han äter upp mina fingrar när han ska ta godiset, haha! En rolig sak som vi gjorde idag var att alla hundarna (13 st) satt i en varsin parkeringsruta, sen gick vi alla iväg en bit bort och stod mittemot våra hundar på en rad. Sen kallade alla på sina hundar samtidigt, Harry kom till mig och nästan alla de andra hundarna sprang rätt, var lite häftigt faktiskt.
 
Men tycker att han var superduktig! Nästa vecka blir det att jobba med nosen, ska bli roligt och se hur det går!
 
När vi kom hem så tog jag ut Daisy på en liten tur, för att även hon skulle förtjäna lite köttbillar! Hon är så duktig nu, måste filma någon dag och visa. Om man går med henne lös bredvid sig och stannar så sätter hon sig med en gång bredvid, går man och säger ligg så slänger hon sig ner på backen, stannar på kommandot stannar osv. Super duktig vid inkallning, ligger snällt och väntar. Tänk om hon kunde vara så duktig när man INTE hade godis... haha
 

Höstbilder



Höstbilder - Harry


Höstbilder

Idag gick jag ut tillsammans med två av mina systrar och tog lite höstbilder på hundarna. Det hade dock börjat skymma lite så fick bli med blixt. Vissa bilder tycker jag blev superfina!
 
Börjar med bilderna på Daisy och syskonen Linnea och Matilda

:)

Red ut med joice i regnet, att det alltid ska regna!! Hon var taggad och blev rädd för det mesta under ridturen ;)

Nu är jag hos Beatrice och gör mig iordning inför kvällen!


Feeest

Imorgon hinner jag rida innan det börjar skymma, vilket är väldigt skönt! Vad jag gör beror lite på hennes ben. Men sen på kvällen blir det utgång med min vän Beatrice! Var ett tag sedan vi sågs så ska bli riktigt roligt!

Gammal partajbild på mig å Madde!


Höstträd

Idag trotsade jag regnet och gav mig ut på en tur med Joice. Hon är så mycket lättare att rida ut på nu jämfört med förut. Hon stannar sällan och går till 90% fram överallt. Hon har en liten rispa på ena frambenen och självklart var hon då lite svullen, men ej halt eller oren. Varje gång hon har ett litet rivmärke eller så, så blir hon svullen i några dagar. Dock försvinner svullnaden när hon rör på sig, så efter ridturerna är den borta å är sen tillbaka nästa dag igen. Så håller det på i några dagar tills den försvinner helt. Lite irriterande men hon är antagligen känslig på det sättet.

Ridturen bestod av mest skritt då jag inte ville rida på för hårt. Letade efter fina höstträd, men är svårt att hitta när det bara är granskog överallt! Men hittade några som kan fungera. Det är nämligen så att någon dag kommer Yrsa och ska ta lite höstporträtt på oss! :D

https://cdn2.cdnme.se/cdn/7-2/1674857/images/2012/pic_5080622e9606ee08980ec631.jpg">https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1674857/images/2012/pic_5080622e9606ee08980ec631.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1674857/images/2012/pic_5080625eddf2b320d3001fea.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/cdn/7-2/1674857/images/2012/pic_5080626cddf2b320c0001f6b.jpg" class="image">


Indigo

Tittade runt på lite bilder på min externa hårddisk och hittade bilder på den supersöta ponnyn Indigo. Har för mig att han var en blandning med shetlandsponny och Whels. Det var min kusins familj som hade honom. De köpte honom till sin dotter som var ca 4 år. Dock var han nog  inte den bästa barnponnyn. Han kom på knep att få av barnen. Bocka, vända, stanna osv. Men han var absolut inte elak, endast busig. Jag tycker han var väldigt trevlig att rida. Kunde en del i dressyren och hoppade otroligt bra. Löshoppade honom en gång, tror hindret låg på 90-1m å han hoppade glatt över. Jag red honom lilte då och då när han behövde bli riden av någon större som han inte hade av.
 
De första uteritterna var inte roliga, kom inte långt alls med honom, han stannade, stegrade å gick ner i diken för att slippa gå å det hållet jag ville. Men han gav sig tillslut. Kom längre efter varje tur om jag minns rätt. Han flyttades till billsta och gick med på några lektioner, men var väl inte den bästa ridskoleponnyn då han hade av några barn titt som tätt :P
 
Det är HAN som fick mig att vilja ha en liten ponny att trickträna med, en Indigo vill jag ha!
 
Han var luciahästen på luciatåget på Billsta!

Presentation Harry

Harry föddes den 17 November 2011, så han blir snart ett år gammal! Hans riktiga namn är Fablernas trädgårdstomte. Vi har tagit över honom för ca en månad sedan, så känner inte till så mycket om hans tid innan han kom hit. Det jag vet är att han bodde ute på Landet och var lös hela tiden när han var ute. Han kallades även för Tomten i sitt förra hem, men vi tyckte att det lät lite konstigt att ropa på Tomten så det fick bli Harry istället. Han kunde inte gå i koppel när han kom, fast han gjorde det ganska så bra ändå trotts att han inte var van vid det. Han är en renrasig Berner sennen.
 
Eftersom han inte gått någon valpkurs så går vi nu en Allmänlydnads kurs på 6 tillfällen. Han är en väldigt pratig hund men är otroligt snäll. Skulle nog inte göra någon illa om han så blev behandlad illa. Han är precis Kastrerad då Daisy började löpa och vi hade inga planer på att ha honom till avel. Han lär sig snabbt och är en riktigt trevlig individ. Har inga bra bilder på honom än men har några som förra ägarna skickat, samt mobilbilder som jag tagit.
 
De två första bilderna är när han är valp, alltså från förra ägaren.
 
 

Presentation Daisy

Daisy föddes den 23 December 2008 ute i hölö! Mamma fyllde 40 samma år och hade då önskat sig bidrag till en hund. Mammas favoritras är Berner sennen så hon vill gärna ha en sån, men sen när vi såg Daisy å hennes syskon på annons så bestämde vi oss för att åka och titta. Hennes mamma är Berner sennen och Pappan är en långhårig Schäfer. Hon var minst i kullen och var nästan hälften så liten som brorsan som de hade kvar när vi var där. Vi fastnade för henne och hon kom hem på sportlovet i februari.
 
Hon är en glad hund som älskar andra hundar, finns nog inget elakt alls i henne. Hon är snarare för snäll, och har ett långt tålamod. För ett par år sedan gick jag på kurs med henne på torsdagar, en miljöträningskurs som höll till på södertälje syd (samma ställe som harry går på nu). Har även gått en  agilitykurs som var över en helg. Hon tyckte det var jätte roligt men det är inget som vi har fortsatt med. Tiden finns inte riktigt till, jag har stallet så känner inte att jag hinner åka runt och träna massa olika saker, och resten av familjen har annat. Men tränar med henne hemma såklart!
 

Ny kategori

Jag har nu lagt till en kategori "hundarna" då jag kommer att skriva lite om hundträningarna och om det händer något speciellt. Men tror inte att jag har presenterat dem, så de får en presentation i ett varsitt inlägg imorgon!
 

Hundträning

Ikväll var jag på hundkurs med Harry! Då det regnade så mycket så var vi inne i stationshuset och tränade, vilket är väldigt bra träning för hundarna. Idag tränade vi på sitt-stanna kvar, gå bakom i trappor, inkallning, gå slalom mellan hundarna, visitering av okänd människa, och att sköta sig trotts alla hundar runt omkring. Till en början var han väldigt okoncentrerad men när han blivit lite tröttare så gick det super bra! Han gör allt för att få godis, men när han tar godis så tar han halva handen...
 
På inkallningen så sitter alla andra hundarna bredvid så Harry var jätte duktig som kom till mig och inte sprang och hälsade på alla andra hundarna. Men han får sånt fokus på mig när vi tränar att han inte riktigt ser de andra hundarna.
 
 
 

Söndagens ridpass

Efter Tävlingen åkte jag ut till Joice och red till ridbanan tillsammans med Emma och Snabb. Lotta var även med så fick en del hjälp, vilket var behövligt! Jobbade först lite med traven, men fokus låg mest på galoppfattningarna. Det är svårt att få till fattningarna i höger varv, så fick jobba en del med det. Hon tar inte riktigt skänkeln i fattningen så får inte tag i henne eller vad man ska säga. I vänster varv gick det mycket bättre och hon kändes bärig i galoppen. Får jobba mycket med högergaloppen helt enkelt.
 
Idag hann jag inte rida, imorgon är det möte på jobbet på kvällen så eventuellt kunde Busan rida annars får hon vila, å onsdag jobbar jag sent... så på torsdag kan jag förhoppningsvis rida!
 

KM hopnning

I söndags var det klubbmästerskap i hoppning. Jag var med på Kingen och är riktigt nöjd. Det var en tjej som hoppade honom innan mig, och när hon red så gick det väldigt fort och såg nästan ut som om han skulle gå omkull i vissa kurvor, var lite obehagligt att se tycker jag. Men när jag red så var min ända tanke att det skulle inte gå så fort, hellre ett stopp eller liknande men det ska vara en lugn runda.

Fick ett pet på tredje hindret, men annars kändes det super bra på rundan. Kan inte komma på något som jag kunde gjort annorlunda. Eller jag kom lite fel på 4an, så hade kunnat lägga honom bättre på det hindret, men överlag kan jag inte komma på något som jag borde gjort bättre. Räckte inte till någon placering då petet var i grunden, men det spelar inte så stor roll.

Mamma klickade lite bilder men då jag inte vet hur jag ska ställa in kameran i ridhus för att de ska bli ljusa och skarpa så blev de väldigt suddiga “/ Men lägger in ett par bilder iallafall.
 

failbild

Det blev ett riktigt failhopp idag! Hon kom rätt mot hindret, men som man ser på bilden så var hon sen att lyfta ena frambenet så hon drog med bommen!
 

Bilder

De flesta bilderna är suddiga och oskarpa, men  har försökt redigera så gott det går.
 

Superhästen

Hon var superduktig idag! Började med att min kusin red fram henne medan jag byggde hinder. Sen var det bara för mig att börja hoppa. Hade två sockerbits hinder som låg snett igenom och sen ett räcke på långsidan. Började dock med lite travbommar. Hon skötte det bra då började hoppa strax därpå. Hon bjöd på fint och rättade sig någorlunda när hon kom in fel. Hon blir väldigt modig och hoppar i alla lägen, om hon bestämt sig för att hoppa från början. Fick med oss räcket en gång men hon tvekade i te nästa gång för det!

Var första gången som jag hoppade sockerbit med henne så var lite vingligt i början. Slutade med en liten bana å räcket låg på ca 70 cm! Har bilder på datorn då mamma fotade. Men änsålänge får ni denna som är fotad med mobilen på datorskärmen.


Yes!

Jag fick igång min mobil, suuuperglad! Känner mig inte lika handikappad längre ;)

Var till min kusins salong och fixade håret idag! Klippte bort det slitna, färgade håret och ögonbrynen!

Var blond tidigare men är nu mörkhårig :)


Trasig mobil

Min mobil ramlade i govlet idag så den gick sönder "/. Är så löjligt, för den ramlade från ca 20 cm höjd, å landade dessutom på en matta. Men ändå så gick den sönder. Skärmen är helt svart, men funktionerna på telefonen verkar funka. Men eftersom jag inte ser något så kan jag ju inte använda den. Det enda jag kan göra är att svara på samtal, men ser ju inte vem som ringer eller någonting sånnt :( Har inte tid att lämna in den förrän tidigast på Måndag heller, så får se när jag har telefon igen...
 
 

2 dagars ridning

Igår red jag ut tillsammans med Emma och snabb. Allt flöt på bra och hästarna fick sträcka lite på benen!
 
Idag red jag till ridbanan för att jobba henne. Till en början lyssnade hon väldigt bra, men sen desta längre ridpasset gick och hon blev tröttare så började hon tjaffsa emot. Antagligen för att det blev jobbigt. Jobbade mycket med galoppen, att få in bogarna och ha ett lite kortare tempo. I vänster där hon är starkast gick det riktigt bra. Men det var lite svårare i höger. Men stundvis bar hon sig riktigt bra i även den högra galoppen. Hon har dessutom blivit en liten mammut så hon blev ganska så svettig. Men kände att detta pass behövdes, då hon måste bli starkare.
 
Imorgon ska jag hoppa henne, så får se hur det går. Var några veckor sedan sist nu, men det går nog super bra!
 
 
 

Stallfri

Idag är jag stallfri! Hade stängning på jobbet idag så Busan var snäll och tog Joice. Igår när jag red så gjorde vi iordning hästarna ganska snabbt eftersom vi ville hinna ut innan det blev kolsvart ute. Märktes direkt på Joice att vi inte gjorde som vanligt. Hon stod inte stilla och när Lotta skulle tränsa sa hon nästan Hejdå och gick. Men det gick bra när vi red. Hann inte bli kolsvart men nästintill. Hon kändes mjuk och genomriden i både skritten och traven. I galoppen försökte jag få höger galopp, men då hon ofta väljer vänster när vi är ute (hon är starkare i vänster) så fick jag jobba lite. Men hon börjar förstå det där med att byta galopp så de flesta gångerna kunde jag få henne att byta!
 
Imorgon är det sista jobbdagen för denna veckan, och sen får jag en tredagars helg! dock är helgen fullbokad så den lär bara svischa förbi...
 
 
 

Hundträning

Igår var jag på hundträning med vår hund Harry! Han har börjat gå på en allmän lydnads kurs som är varje måndag i 6 veckor (tror det var så). Planen är att mamma ska ta dessa träningar då jag har fullt upp med joice och Mamma tycker det är roligt. Men igår var det andra träningen och jag ser honom på den då mamma hade ont i ryggen. Första gången hade det inte gått så bra iochmed att han inte kan så mycket och var stressad och uppjagad över hela situationen.

Men det gick super bra igår! Övade på sitt-stanna kvar, gå fint bredvid, gå bakom, slalom mellan andra hundar samt att en okänd människa får kolla igenom hunden. Tränaren tyckte han gjort stora framsteg sen förra gången. Ändå har vi inte direkt tränat något hemma. Men tror han är otroligt lättlärd plus att han älskar godis! Så nu är det bara att jobba vidare!


Tiden med Joice, Del 3

Jag fortsatte att rida på som jag gjort tidigare och hon blev stadigare och stadigare. Började hoppa henne lite grann. Första gången jag skulle rida över en bom var en liten utmaning. Hon blev rädd när det skvätte sand på bommen och kastade sig då iväg. I början av Augusti var jag med på en tredagars hoppkurs. Mer om den kursen kan ni läsa här, här och här.
 
Efter kursen har jag hittils hoppat ca 3 gånger. Det blir inte av att jag hoppar så ofta. Dels för att det finns så mycket annat som hon behöver jobba med, samt att jag är lite beroende av andra som kan hjälpa till med att höja/sänka hinder å lägga upp bommar om hon river. Men hon har gjort stora framsteg efter kursen så det är jätte roligt!
 
I dressyren började jag med sidförande rörelser. Började med att göra detta i skogen innan jag gjorde det på banan. Men nu kan hon skänkelvikning, dock inte helt perfekta men en början på dem iallfall. Öppnor i skritt och påbörjat i trav. Ute i skogen har jag även testat att göra galoppombyten och det går de flesta gånger. Hon har väldigt lätt för att byta, men hon måste lära sig kommandot för det.
 
Hon är nu mycket enklare att hantera från backen, och när jag gör iordning henne står hon och sover. Nu kan hon även vara själv i hagen vilket inte ens gick att tänka på i början av sommaren. Det är här vi är idag och vi kämpar på för att hon ska bli ännu starkare och lära sig fler saker!
 
Dessa bilder är tagna någon gång i Juli skulle jag tro, allra första gången jag skuttade med henne!
 

 

Gårdagens resultat

På framridningen var Mike väldigt härlig att rida! Han lyssnade både framåt och tillbaka och kändes riktigt trevlig. Han var med mig nästan hela tiden och lyssnade till små signaler. Hade dock lite problem att få till höger galoppen, men sen gick även det bra.
 
Inne på banan blev han jätte spänd och blev då stark och springig. Jag försökte göra det bästa av det, men kändes som en katastrofal ritt. Sen vet jag inte hur det såg ut. Jag kunde inte rida ut ordentligt i hörnen då han sprang iväg för mig, så vägarna blev lite slarviga. I första galoppen så drog han iväg så höll på att missa volten på långsidan. Det fortsatte på samma sett resten av programmet. Men jag kunde inte annat än le, för jag hade roligt iallafall! Blev lite förvånad över att han blev så förändrad, men egentligen är det inte så konstigt med tanke på att hans hemma ridhus såg helt annorluna ut.
 
Trotts den hemska ritten och poängen så slutade vi på en andra placering. Alla låg väldigt lågt i poäng idag, men det var en domaraspirant som dömde oss. Nu hade det varit roligt med en till tävling som revansch men funkar tyvärr inte riktigt så. Men Mike blev lite skraj på ärovarvet så han drog gärnet, förbi hästen framför, sen påväg mot dressyrstaketen. jag kunde inte styra honom mot läktaren så fick vända till vänster, så jag kom mot de andra hästarna. Men blev inte krock iallafall ;)
 
Beatrice kom ut för att fota, men såg nu att kameran måste varit inställd på fel inställningar när hon fotade ute på framridningen så bilderna blev väldigt konstiga tyvärr. Har några bilder som är okej iallafall.
 
 
 

allt i ordning

Nu ikväll har jag varit och firat min systers pojkvän som fyllde år! Kom inte hem förrän vid tio tiden. Men har nu gjort rent sakerna inför imorgon så det glänser, haha! Nu hoppas jag bara att jag rider bra imorgon och att jag och Mike är samspelta.

Dagens ridpass

känns som om jag haft fullt upp hela dagen, men ändå ganska lugnt. Åkte först med mamma och handlade lite, bla lucern och krafft till Joice, samt bytte ett bar benskydd som var i fel storlek. Sen åt jag lunch och åkte till stallet!
 
Red bort till ridbanan, hann dock inte rida mer än en halvtimme, då jag skulle iväg sen senare. Men började med att jobba henne i traven, lite skänkelvikningar och volter. Tog sedan lite galopparbete och ställde lite mer krav på henne i galoppen än vad jag gjort tidigare. Fick hjälp av Lotta och tyckte det kändes bättre och bättre! nu blir det till att träna galoppfattningar och få med yttersidan. Tiden gick väldigt snabbt och hade gärna ridit en halvtimme till, men ibland så finns helt enkelt inte tiden.
 
Imorgon är planen att rida till banan igen, men får se om jag lyckas hålla den planen. Jag är sugen på att köra lite hoppning med henne då det var ett tag sedan nu. Men det beror på om jag har någon som kan hjälpa mig eller inte.

Klubbmästerskap

Nu är det bara lite mer än en dag kvar tills det är dags för klubbmästerskap i Dressyr. Jag tror inte det är så många anmälda, men hoppas på att inte komma sist iallfall! ;) Idag fick jag reda på att den andra tjejen som skulle rida Mike har strukit sig eller bytt häst, så nu är det bara jag på honom. Ganska så skönt att vara ensam på hästen och själv välja hur man vill ha det. När man ska göra iordning, vad hästen ska ha på sig och hur länge man kan rida fram.

Dock kan inte Yrsa komma och fota då hon har hundkurs, så om det är någon som är sugen på att klicka lite bilder så hojta till! Alltid roligt att ha bilder från sådana här tävlingar. Annars har jag ju inget att visa upp här, eller spara som minne.
 
Har inte ridit Mike alls den sista tiden, förutom ett pass förra veckan. Så ska bli intressant att se hur det går. Men får checka av det viktigaste på framridningen och hitta tillbaka till ridningen på honom. Bara jag kommer ihåg programmet och är sams med honom så ska det nog gå super bra, för duktig på dressyr är han!
 

Pride

Efter Joice brassade jag iväg till billsta för att rida min lektion. Red en av de nya hästarna. Han kallas för Pride och är en D-ponny valack. Jag har inte sett honom bli riden men har hört att han är väldigt svår, och troligen felriden sen tidigare.
 
Jag tycker att det var en riktigt trevlig ponny som ena stunden kändes lätt och i andra stunden väldigt svår. Går nog inte att beskriva hur han var, för det kommer ändå inte gå att förmedla. Men det är en pigg ponny som är väldigt känslig. Men inte på det sättet som andra pigga hästar kan vara. Som sagt, svårt att förklara. Men jag tror att det kan bli en fin ponny när han är klar med "tillridningen". Det kändes som om han inte riktigt förstod i alla lägen, och när han inte förstod så sprang han iväg i sidled. Men är väldigt nöjd över passet. Han höll sig hyfsat lugn och jobbade på bra trotts att jag inte visste hur jag skulle rida honom i alla situationer.
 
Har tyvärr bara denna kassa mobilbild på honom, men bättre än inget.
 

Duktig!

Hade lite tidspress på mig i stallet idag, så det blev en snabb borstning för att sedan ge mig ut på en tur. Red på en lång grusväg och jobbade mycket med traven och skritten. Mitt mål med ritten från början var att få henne avslappnad och vänta på mina signaler. Hon var väldigt avslappnad redan från början så började öva på skänkelvikningar. Hon har haft det svårare att flytta undan för höger. Men idag gick det lika bra undan för båda skänklarna. Gjorde samma arbete i traven som i skritten. Sedan testade jag lite öppnor i skritten, och det gick super bra!
 
Tog en liten galopp i båda galopperna. Målet var där att hålla henne lugn, och jobba på bra.  Jag lyckades få henne till en hyffsad samlad galopp. Detta är något som jag inte kan göra på banan. Men nu vet jag att hon orkar bära upp sig i en mer samlad galopp och kan då sätta lite mer press på henne även på banan. Kan även sätta lite mer press på skänkelvikningarna då jag nu vet att hon kan när hon vill.
 

 

Oct. 05, 2012

Har precis ridit ett super bra dressyrpass på joice i skogen! Övade på skolorna och hon gjorde det väldigt bra dessutom! Mer om ridpasset kommer senare ikväll, nu förbereder jag mig för nästa ridpass!


Tiden med Joice, Del 2

Jag började rida ut mer själv, och ibland med sällskap av Diamond och ryttare (en häst som stod på gården en stund i sommras). Första gången jag red till banan var joice mer vild än tam. Hon lyssnade fortfarande men benen var överallt och ingenstans kändes det som. jag skrittade och sen från ingenstans så började hon galoppera. Jag hann tänka massor av saker, att hon skulle dra runt som en tok och jag inte skulle få stopp. Men bara jag bromsade så saktade hon av till trav. DET var en stor lättnad kan jag lova. Ridpassen rullade på och hon lärde sig mer och mer. Till en början var hon väldigt springig på banan och sprang runt med huvudet uppe bland molnen, men det blev bättre. Red både ute i skogen och på ridbanan. Kommer ihåg när jag skulle testa första galoppen ute på henne, förberedde mig och sen när jag fattade galopp så höll hon sig lugn och lyssnade bra när jag gjorde förhållningar.
 
Snabb flyttades hem till gården och Diamond flyttade. Hade nu sällskap de flesta ridturer. Joice var väldigt brunstig och följde efter snabb vart han än gick. Dit inte snabb ville gå ville inte hon heller gå, så under en period hängde det mycket på att Snabb fick vara ledare å visa vart vi skulle gå.
 
Men hon blev mer självständig och fick även lite mer attityd ju säkrare hon blev på omgivningen. Tror detta var mycket för att testa mig och se vart gränserna gick. Hon vägrade gå förbi vissa ställen och bara backade. Men hon blev mycket bättre i ridningen. Hon kunde gå hyffsat stadigt i form i traven och galoppen. I skritten kunde jag fortfarande inte jobba henne då hon tyckte det var jobbigt, och gjorde allt för att slippa.
 
Har ett par videor som är från mitten av sommaren ungefär, redan där ser man hur mycket hon har utvecklats.
 

Kastration

Idag var vi till veterinären med vår hund Harry. Det var dags för honom att kapa kulorna ;)
Vi hade tänkt vänta med det, men nu har Daisy börjat löpa och vi vill inte att det av misstag blir en parning. Jag och mamma åkte iallfall dit och skulle lämna honom, men jag var lite nyfiken på hur det går till när hundarna kastreras så jag stannade kvar och tittade på. I skolan fick vi se en kastration på katt men detta var lite annorlunda. Allt gick bra, men sen efter en liten stund så blev det väldigt snurrigt för mig och började toksvettas. Synen försvann nästan och jag kände att jag var påväg att svimma. Har inte svimmat tidigare men förstod nu hur det känns. Jag bytte snabbt till en stol med ryggstöd och försökte tänka på massa roliga saker. haha!
 
Det gick över efter en liten stund och jag gick fram för att titta igen. Veterinären sa inget förrän efteråt när mamma frågade hur allt gått. Då sa han att det gått bra förutom att jag höll på att svimma. Jag har aldrig tidigare reagerat så på sår eller skador så blev lite förvånad.
 
Nu är det tratt som gäller på Harry, och han tror nog att han inte kan röra sig i den för han går inte ett enda steg om han inte måste, sötnosen!
 
Bilder från förra ägaren, när Harry är valp!
 

Tiden med Joice, Del 1

Den första tiden med joice gick jag promenader med henne för hand. Det gjorde jag dels för att hon inte hade fått på sig skor än, och dels för att lära känna henne lite från backen. När hon kom var hon inte rolig att handskas med. Hon hade gått i ca ett år utan att de gjort något med henne. Hon kunde inte stå stilla, gick över mig, gick det hon ville osv. Hon var väldigt stressad och orolig av sig. När jag gjorde iordning henne så gick hon runt mig och kunde endast stå stilla i några sekunder. Att ha henne uppbunden var bara att glömma.. Fick panik när hon satt fast eller kände sig trängd.
 
Jag visste absolut ingenting om henne. Det enda jag visste var att hon gått på löp och har bra avelsvärde. Mer än så visste jag inte. Åkte och tittade på henne en gång. Hälsade då på henne i boxen och fick se dem springa med henne förhand. Efter det så hämtade jag henne.
 
Första gången jag skulle sitta upp på henne visste vi inte alls hur hon skulle reagera. Skulle hon explodera, stå kvar, bli galen osv. Jag hade hjälp av både Lotta och Madde. Lotta höll joice i en longerlina och Madde hjälpte mig upp. Försökte vara snabb upp och vara beredd på vad hon nu skulle göra. Men till vår allas stora förvåning så stod hon stilla tills vi bad henne skritta. vi givk lite fram och tillbaka på gårdsplanen och hon var väldigtr pigg och fortfarande orolig. Testade göra halter men det kändes som om det bara kröp under skinnet på henne och hon kunde inte stå stilla. Efter några vändor knäppte Lotta loss linan och jag skittade lite själv. Men kunde inte göra halt så fick rida fram till Lotta så hon fick stoppa oss.
 
Följande ridpassen blev likadana. Vissa gånger följde mamma med och hade henne i lina, pappa var med, syrran var med och Emma var med och hjälpte till. Testade lägga in lite trav och hon slängde med huvudet och blev hetsig. Då var jag glad över att ha henne i lina!
 
Efter ett tag så märkte vi att hon inte kommer explodera och dra iväg med mig så började göra egna små skritt turer, men korta inslag av trav. Första gången jag travade själv var Lotta och Emma med och tittade, red fram och tillbacka på en raksträcka. hon slog med huvudet och ville iväg framåt. Men hon lyssnade super bra på förhållningarna. Började lirka lite och hon sökte sig neråt några steg i taget för att sedan slå upp huvudet igen.
 
Video från travsträckan
 

En del av mig

Har inte skrivit något liknande inlägg tidigare, men nu kommer nog det ärligaste jag någonsin skrivit. Jag har alltid haft väldigt svårt för att säga vad jag känner och hur jag mår. När någon frågat hur jag egentligen mår så har jag aldrig kunnat svara ärligt, det har bara blivit ett "jo men det är bra" svar. Har även svårt för att släppa folk för nära inpå. Det finns få, om ens någon som jag känner att jag kan öppna mig för och berätta vad jag känner. Inte ens min Mamma kan jag berätta allt för. Det blir jobbigt i längden att hålla allt inom sig. Sen kan det komma en liten skitsak som gör att allt brister och man inte orkar stå emot längre.
 
Jag hade det väldigt jobbigt den första tiden efter att jag hämtat hem Joice. Jag var orolig över allt och visste inte hur jag skulle klara det. I flera veckor fick jag magknip bara jag tänkte på Joice och allt som hade med henne att göra. Kunde inte somna på kvällarna för att jag blev så orolig i kroppen. Det var ingen rolig tid. Vet inte hur många gånger jag tänkte "vad fan har jag gjort? jag kommer inte klara detta själv!" Enda gångerna jag inte tänkte så var när jag var ute i stallet och pysslade med henne. Eftersom mina föräldrar inte är hästintresserade så kunde jag inte förvänta mig någon hjälp från dem och kände mig så otroligt ensam just då. Om jag inte hade haft Joice där jag har henne så vet jag allvarligt talat inte om jag hade klarat det. Då hade jag nog brutit ihop och skickat tillbaka henne. Har fått mycket stöd och hjälp av min ridlärare och hennes familj, vilket jag är otroligt tacksam för!
 
Nu har nästan allt släppt och nu känns det väldigt roligt att tänka att jag har en alldeles egen häst som jag får chansen att lära känna, utbilda och ge ett bra liv. Visst kommer den där oroskänslan smygandes ibland, men inte alls lika ofta som förut.
 
Men som sagt, att släppa någon inpå mitt liv är otroligt svårt. Det finns nog en eller två personer som jag kan berätta en del för, men långt ifrån allt!
 
Första bilden som klickades på mig och Joice
 
En av de senaste bilderna som klickades
 

Omställning med att ha en häst

Den största omställningen som blivit sen jag skaffade häst är att jag inte hinner något på vardagarna. Efter jobbet blir det hem och äta mat och sen till stallet. Är inte hemma förrän vid 8 tiden eller ibland senare. Skulle vara skönt med en medryttare så det blir ett par lediga kvällar i veckan, Meen det är svårt att hitta någon som passar hästen och som man känner att man kan lite på. Jag skulle inte vilja att någon okänd med medryttare. Joice är lite speciell i sitt humör och man tappar tålamodet väldigt lätt. Så då gäller det verkligen att hitta rätt person. Jag vet en som skulle passa jätte bra, och hon hjälper mig när hon har tid. Men hon har mycket med skolan och sin halvfoderhäst så det blir lite svårt då.
 
Eftersom hon står där hon står så måste jag inte åka ut varje dag heller om jag inte ska rida. De kollar till hästarna och ger dem mat. Och eftersom hon står på lösdrift så är det ingen box att mocka!
 

Tävling

Jag är med & tävlar på www.nellieberntsson.se om 2 st Stockholm Horse Show biljetter i samarbete med horsemeup.se


skritt turer

Inte skrivit på några dagar nu, men hon har varit svullen i ena bakbenet så har endast skrittat henne. Hon har ett litet rivsår på benet och hon har tidigare blivit svullen när hon haft små sår. Bara att vänta ut det!
 
igår var det kolsvart när jag och Emma var ute, men hästarna skötte sig bra. Eller rättare sagt, de var likadana som de brukar vara när det är ljust ute ;) Vi bytte hästar så Emma skrittade Joice och jag tog kamperna med Snabb. Han stannar och vägrar gå, gick på honom och till en början stegrar han och skjuter rygg. Men sen tramsar han mest runt på backen innan han ger sig. En gång var vi nere i ett dike med småträd i, så fick nästan ligga på hans hals för att inte trassla in mig i grenarna. Men han gav sig båda gångerna så det är jag vääääldigt nöjd över!
 
Idag blev det en tur själv, var riktigt mysigt faktiskt.
 

RSS 2.0