Globen

Imorgon blir det Globen hela dagen, äntligen! Ska bli riktigt roligt att se showerna men inte minst att titta på alla fina saker som säljs på mässan. Har även tänkt få med mig en del fina saker hem! :D


Blött!

Både idag och igår har det regnat och snöat hela dagarna. Dock endast blötsnö, så allt blir väldigt blött. Red ut med Emma igår och vi var dyngsura när vi kom tillbaka.

Idag tog jag en tur själv och var lika blöt även denna gång. Joice var ovanligt pigg både igår och idag, tror det beror på vädret faktiskt. Blev en del galopper och hon frustade i nästan varje språng och det brukar hon inte göra, men det är roligt!

Idag fick hon bli lite inlindad efter turen ;)


förändras

Idag fick jag gå hem från jobbet å jag bara mådde illa, vill inte bli sjuk nu! Men har iallfall rensat upp bland bilderna på Joice och sorterat dem! Man ser så tydligt på bilerna hur hon har ändrats i kroppen och i formen.
 
I början gick hon mest med huvudet rakt upp och kunde inte slappna av, sen kommer den lägre formen och nu har hon börjat jobba i en högre form.
 
April 2012
 
Juli 2012
 
Oktober 2012
 

Mörker å ännu mera mörker

Det är så tråkigt när det är så mörkt på eftermiddagarna. Enda gångerna det är ljust när man rider är om man hinner rida mitt på dagen på helgerna, annars är det bara Bäcksvart. Försökte ta en bild på Joice men inte mycket man ser, trotts att pannlampan var på...

Men idag red jag iallafall till ridhuset och red ett lättare pass där. Hon kändes fin och verkade nöjd efter passet!


kläder

Jag har aldrig varit speciellt shoppinggalen när det gäller att köpa saker till mig själv, därför är det sällan jag köper kläder bara för att jag vill ha dem men inte egentligen behöver. Så nu har jag önskat mig lite kläder i julklapp, så får se om det blir något av dessa plagg som ligger i paketen? ;)
 
Nelly.com
399 kr
 
Nelly.com
349 kr
 
Zalando.se
309 kr
 
Zalando.se
599 kr
 
 
 
 
 
 

Bloggtävling

Jag är med i dressyrmupparnas bloggtävling om att vinna denna smarta produkt, horsetools!

Länk till inlägget: http://dressyrmupparna.se/vinn-ett-allt-i-ett-verktyg/36532#respond


20 november

Idag red jag ut med Emma och snabb i mörkret. Snabb var väldigt larvig idag så slutade med att Emma fick ta joice å så tog jag snabb. Han skötte sig efter att vi bytt då det var bra. Joice skötte sig bra med Emma och jag tycker Emma var duktig med henne!

Idag var min failbild med på Tyras hästblogg darios.se, vilket resulterade i många besökare idag, haha!


tre dagars update

I fredags fick Joice vila då jag slutade sent på jobbet och hade ridlektion. Men i Lördags fick hon sträcka lite på benen. Red ut och red väldigt kravlöst. Lite trav och sen mycket galopparbete. Först släppte vi på hästarna så de fick sträcka på benen, och sedan kortade jag upp henne så hon fick jobba lite också. Hon är väldigt positiv ute i skogen så det är alltid roligt att jobba med henne då!
 
Igår hjälpte jag busan med stallet på ridskolan, och när vi var klara med stallarbetet så hämtae vi joice och så red jag i ridhuset. Hoppade, och hon var stabilare än sist men var nog lite trött och orkade inte riktigt lyfta på frambenen alla gånger. Men jag tycker hon var duktig ändå. Red sen lite dressyr och hon kändes super bra. Efter hoppningen lossnar hon i bogarna och blir väldigt mjuk och följsam att rida.
 
Hennes vinterpäls gör att hon ser ut som en mammut!

svettigt pass!

Idag blev det en tur till ridhuset för Joice del. Hon kändes mycket bättre idag än vad hon gjorde sist vilket var väldigt skönt. Red fram ordentligt och sen satte jag på henne en gummusnodd. Jag har bestämt mig för att testa rida med det ett tag nu. Hon verkar trivas med det stödet och det blir lite lättare för mig att få igenom det jag vill nu när hon är så pass oriden eller vad man ska kalla det. Jobbade lite med volter, serpentinbågar, öppnor och skänkelvikningar. Allt för att få henne att lossa i bogarna och bli mer följsam. Hon var svettig överallt efter passet så det gjorde nog lite nytta, sen så hjälper det ju inte med hennes björnpäls. Men vill inte raka henne då hon står ute dygnet runt.
 
Bild från i april då hon kom

ska inhandlas

Nu har jag kikat runt lite på hööks hemsida och hittat lite saker som jag måste inhandla så fort jag har möjlighet.
 
en reflexgrimma måste jag ha för att hitta Joice i hagen. Jag har en pannlampa men när hästarna inte har några reflexer på sig så är det svårt att se vart dem är någonstans.
 
                                                                                                      Ett par Fleecetäcken som hon kan ha under täcket nu när det blir kallt. De fleecetäcken jag har är utslitna och är dålig passform (fick dem begagnade)
                                     Benskydd att ha ute i hagen då hon är ganska så klantig och har nya rivsår ganska så ofta vilket resulterar till att hon blir svullen. Boots för att hon inte ska kliva av sig framskorna när de börjar bli lösa
    
 
 

Lektion på Pride

Red även Pride igår på en av lektionerna. Han var superfin och det kändes jätte bra! jobbade mycket med sivärtsrörelser såsom skänkelvikningar öppnor och slutor. Till en början gick det bra, lite små protesteri början men sen flöt det på och han jobbade på riktigt bra. Vi jobbade även lite med den förvända galoppen. Första gången bröt han av vid kortsidan, men sen lyckades jag hålla kvar den förvända galoppen och det tyckte han nog var lite jobbigt. I slutet av passet när han blev trött så kom det lite större protester när jag skulle göra öppnor eller slutor, haha! Då travade jag av honom och nöjde mig där!
 

gårdagens Joice

igår lastade vi på Joice och åkte till banan. Även denna gång gick hon rakt in och stod lugnt i transporten när vi åkte ner till banan. Jag hann inte rida så länge i ridhuset då lektionerna började, fortsatte lite på utebanan men det var lite fruset så var inte det bästa underlaget. Kände inte att jag kom åt henne riktigt skulle behöva rida ett pass och ha tid på mig och rida igenom henne. Hon blev lite sur under passets gång, och hos henne kan det hålla i sig ett tag. När vi var klara och skulle åka hem så kom problemen. Hon ville inte riktigt in i transporten. Så då kom bakslaget, efter att ha gått så bra flera gånger till att nu vägra gå in. Hon var inte stressad eller så, stod lugnt men vägrae gå in. Batteiret i Lottas bil dog då tändningen var på för att få lampan att lysa i transporten.
 
Ringde efter hjälp och kämpade med lastningen igen! Tog 45 minuter innan hon gav sig och gick in. Och då var det min kusin som är helt okunnig inom häst och dessutom rädd för dem som lyckades få in henne. Jag höll i grimskaftet och han lockade in henne med hö. Snacka om att han var mallig över att HAN lyckades locka in henne, haha! Sen när allt var stängt så kom det till nästa problem. vi hade inga startkablar så kunde inte få igång bilen. Men som tur var så startade den änå efter att den vilat en stund. Jag stod i transporten och matade Joice med hö för att hon skulle stå lugnt och inte bli orolig.
 
Så nu kommer hon troligen att krångla lite nästa gång vi tränar, men tror inte det kommer bli något långvarit problem.
 

Helgen

I söndags sov jag bort halva dagen (vaknade 12.30) så hann inte rida joice få jag hade annat planerat på eftermiddagen. Men åkte ut och borstade på henne iallafall så hon fick lite ompyssling. Idag fick hon också vila då jag slutade när det var kolsvart ute och hade verkligen ingen lust att ge mig ut i mörkret idag. Men red Pride på lektion, mer om det passet kommer i ett eget inlägg!

I lördags kväll/natt var det partaj som gällde, därav den långa sovmorgonen. Är så tacksam över människorna som jag har runt om mig, utan dem så skulle jag inte orka med de motgångar som kommer!



...

Igår fick jag verkligen kämpa med joice vänstersida när jag red! Var ett par veckor sedan jag var på banan och det märktes. Fick igenom problemet till en viss del men inte helt och hållet. Hon var väldigt svettig och trött efter passet så även hon tyckte det var jobbigt!

Väl tillbaka i stallet så blev en av gammelhästarna på gården dålig och fick tyvärr vandra vidare upp till de gröna ängarna. Han skulle bli 26 år, en tapper herre! Jag känner inte hästen på det sättet men var jobbigt att se honom ha det så pass svårt som han hade det... :(

Joice tillsammans med Elton, rest in peace!


I'm back

Nu känns allt lite bättre igen så ska försöka ta tag i bloggen nu!

Inte så mycket som hänt på joice fronten, rider på som vanligt. Dock blir det mest korta turer på vardagarna då det är kolsvart när jag slutat jobbet.

Men har lastat och åkt igen och hon gick rätt in både till ridhuset och tillbaka! Så jag tror att man nu kan säga att lastningsproblemet är löst!!


Paus

Pågrund av olika personliga anledningar blir det en bloggpaus. Vet inte hur länge men iallafall i några dagar!


Lissnaught Pride

Här kommer de få bilderna som blev å jag hade kameran med mig till stallet, men bättre med några än inga alls!


Mörkertur

Idag red jag joice efter en veckas vila. Var Bäcksvart ute så blev massor av reflexer och pannlampa. Hon var lite försiktig men annars brydde hon sig inte så mycket om mörkret. Blev endast lite skritt och trav för att känna på henne. Blir liknade turer fram till fredag och så får jag se hur hon känns på banan i helgen!


Bildbomb

 
 
Spela död kan han också!
 
 
 
 
 
 

Avslutning

Idag var det avslutning på hundkursen och därmed bedömning. Kameran  var med idag så har en hel del bilder att bjuda på. Harry var väldigt duktig idag och klarade alla moment förutom ett. Men tycker egentligen att han bore ha klarat det. Momentet som han inte klarade var sitt stanna kvar. Men grejen är den att hunden bredvid honom reste sig och gick iväg, och då satt han kvar. Men sen gjorde hunden det igen men gick denna gång fram till Harry och då reste han sig och de två plus en till började småleka. Men han var lätt att fånga in och vi gjorde ett nytt försök. Alla hundar satt stilla sen blev det helt plötsligt kaos och alla hundar for runt. Det var en hund som drog igång och den var inte bara ute efter att leka.
 
Tror Harry hade suttit snällt om det inte var som det var men så kan det gå.
 

Kvällens lektion

Red Pride på lektionen och Han kändes bättre i vänstersidan idag än vad han gjorde igår. Tror att jag fick loss honom lite igår och att det hjälpte vid dagens pass. Vi hoppade lite sockerbitshinder idag. Hade 4 skutt på en volt så det blev mycket svänga. Jag tyckte att det var lite svårt att hinna styra till nästa hinder då det går så fort med honom. Kändes mest som om vi sladdade runt då, men är väl så det blir på den typen av ponny med denna övning. Men han var ändå lugnare när det var hoppning på volt än när man galopperar på volt utan hinder. jag tycker han var riktigt rolig idag, jag fegar ur lite men han kör på ändå ;)

Imorgon SKA jag ta med kameran ut och knäppa ett par kort på honom i hagen. Måste ju ha något att visa upp! Ska rida ut med honom tillsammans med Emma och Busan imorgon så ska bli kul att se hur pigg han blir då ;)


Vilar

Joice har vrickat sig eller något liknande i hagen så hon vilar just nu. Men var ute och borstade lite på henne idag och igår var Busan där!


Torsdag

Imorse ringde klockan på 04.20 och det var inte roligt! Jag behövde inte gå upp förrän kl 5 men jag behöver ett tag på mig innan jag kommer upp. Men eftersom jag började tidigt så slutade jag redan vid halv ett! Åkte direkt ut till Billsta och red Pride. Idag gick det ännu bättre än i tisdags. Han var lugnare redan från början och blev inte lika många lufthopp med frambenen i galoppen. Rider honom på lektionen imorgon kväll och då är det dags för bommar, och har jag tur blir det kanske något skutt också.
 
Igår sökte jag runt en hel del på nätet för att hitta mer information om vad Pride gjort innan han kom till oss. Hittade då ett par videor på youtube. Och måste säga det att man kan knappt tro att det är samma häst. På videorna ser han ganska okomplicerad och lugn ut. Känns som om något har hänt honom efter det att videorna spelades in. Men nu vet vi hur han en gång varit och hoppas på att hitta tillbaka dit igen!
 
 

Torsdag

Imorse ringde klockan på 04.20 och det var inte roligt! Jag behövde inte gå upp förrän kl 5 men jag behöver ett tag på mig innan jag kommer upp. Men eftersom jag började tidigt så slutade jag redan vid halv ett! Åkte direkt ut till Billsta och red Pride. Idag gick det ännu bättre än i tisdags. Han var lugnare redan från början och blev inte lika många lufthopp med frambenen i galoppen. Rider honom på lektionen imorgon kväll och då är det dags för bommar, och har jag tur blir det kanske något skutt också.
 
Igår sökte jag runt en hel del på nätet för att hitta mer information om vad Pride gjort innan han kom till oss. Hittade då ett par videor på youtube. Och måste säga det att man kan knappt tro att det är samma häst. På videorna ser han ganska okomplicerad och lugn ut. Känns som om något har hänt honom efter det att videorna spelades in. Men nu vet vi hur han en gång varit och hoppas på att hitta tillbaka dit igen!
 
 

RSS 2.0