Regn och ännu mera regn

Usch vilken regnig dag det har varit. Det har regnat konstant sedan någon gång i natt och regnar fortfarande! Som det ser ut just nu så ska det vara samma väder imorgon...

Imorgon blir det en lång dag i stallet. Har hand om stallet på billsta på förmiddagen. Sen vid 11.30 drar vi iväg på ponnyridning. När vi kommer hem är det dags att motionera Joice!

Vill ha detta väder :)


Om en månad är det dax för klubbmästerskapen i hoppning och dressyr! Jag hade tänkt vara med men vet inte på vem. Joice är inte redo för detta än, så får bli en ridskolehäst. Men just nu har jag ingen aning om vem jag ska välja... Regent är den jag hoppat mest, men då han inte tycker det är lika roligt som förr så blir han tyvärr inget alternativ inom hoppningen.


ledig!

Imorgon är det min lediga fredag, och det ska regna hela dagen lång. Men hade tänkt rida joice om det blir något uppehåll mellan skurarna, annars får hon en till vilodag. Ska iallall ut till billsta och så hoppas jag att carina (ridskolechefen) ska rida de nya ponnyerna, vore roligt att se hur de är!
 
Tog ett par snabba bilder på dem i hagen, men måste ta nya, mer rättvisa bilder på dem.
 Den svarta är en connemara valack, D-ponny. Skimmeln är en B-ponny valack
 
 
 

Dagens ridpass

 Idag visade Joice sin värsta sida och sin bästa, men så är det väl med ston?
Det enda jag visste idag var att jag var ridsugen, men hade noll idéer på vart jag skulle rida eller vad jag skulle jobba med. Men började med att rida genom skogen så jag kom ut vid grannstallet, lugnet. Där visade hon sin värsta sida. När jag red på grusvägen som går genom gården, och sedan kom mellan två hagar där det går hästar på varje sida så tog det tvärstopp. Hon vägrade gå och när jag drev på så började hon backa. Jag hoppade av för jag ville inte att hon skulle backa mot staketet å fastna eller sparka mot de andra hästarna. Inte för att hon sparkat förut men man vet aldrig när det är främmande hästar som kommer för nära. Men fick henne inte åt rätt håll ändå, hon bara backade. Jag fick då backa henne för hand åt det hållet jag ville, hon gick med på det med lite tjaffs och motsägelser. Ett par gånger försökte hon bara gå över mig, blev så förbannad att jag bara stod å skrek fula ramsor, haha!
 
Men efter att ha backat henne genom raksträckan, upp för en backe och sen en bit till så kunde hon tillslut gå åt rätt håll! Sen skötte hon sig bra och det var inga problem. Red in på en stig för att leta efter en äng som en tjej i grannstallet försökt förklara vägen till. Den var inte så svår att hitta.
 
Det var på ängen som hon visade sin bästa sida. Började med att trava runt hela ängen och sen galoppera i båda varven. Sen jobbade jag med båda galopperna på en stor volt. Villle få henne att släppa igenom och slappna av någolunda. Efter galopparbetet så var hon lite småtrött och blev då inte lika springig. Jag tog då travarbete och jobbade på större och mindre volter, åttvolter och skänkelvikningar. Hon blev super härlig att rida, med på noterna och dansade fram. Det är tillfällen som denna som man önskade att någon var med och filmade eller tog kort.
 
Tog ett par bilder på ängen så ni skulle få se hur stor den är, jag stod på ängen och tog två kort åt varsitt håll.




Klubbtävlingar på Maja

 

Vila i frid

Idag har två fina ponnyer lämnat oss från ridskolan, ena har lärt många barn att rida och utvecklas, medan den andra har varit privathäst och jobbat på bra där. Det har även kommit två nya ponnyer till ridskolan, allt med en gång. Men nu slipper hästarna ha ont mer så det var inte mer än rättvist mot dem.
 
Maja, som ridskoleponnyn heter har varit en av mina favoriter. En otroligt snäll ponny som alltid ville vara till lags och göra rätt. Jag red henne på en del hoppkurser och klubbtävlingar för några år sedan. En riktigt mysig ponny!
 


Här kommer några bilder som jag fått av Majas tidigare ägare, när hon är föl, 3 år och 8 år gammal! tyvärr är de suddiga men man ser lite av hennes färger iallfall.



 

Tramshästar

Gårdagens ridpass vill jag bara stryka ett sträck över. Man kan inte ens kalla det för ett ridpass. Tog ca 30-40 min för oss att ta sig fram 20m. Hästarna ville inte alls idag utan bara bråkade. Vägrade gå åt det hållet som vi ville osv. Vi brukar hoppa av efter ett tag för att det tar sån tid men igår ville jag verkligen inte ge mig. Vi var uppe på tomter, i diken, på vägen och överallt backade hon eller stod stilla. Snabb var inte bättre han. Om Emma får fram snabb så hakar joice på, men när jag får fram joice så hakar snabb inte på utan an fortsätter tramsa. Vid ett tillfälle fick både Emma och jag hoppa av. Jag hoppade av när joice tyckte det var läskigt att gå över ett dike och Emma hoppade av för att snabb blev riktigt dum.

Hoppas att det går mycket bättre idag, för kommer inte ha långt tålamod med henne idag.


nya inköp

Idag var jag på granngården och köpte lite saker till Joice. Det blev ett marinblått eskadron schabrak, svart lädergrimma, ridhandskar, foderkrubba samt krafft! Känner att jag är i stort behov av att köpa schabrak. Hon blir ganska så svettig nu när jag rider pga värmen och att hon hetsar upp sig. Så helst skulle jag vilja ha många schabrak så jag kan byta efter ett eller två ridpass. Har ett tiotal vojlockar som jag fått av en bekant, men tycker det är så fult med vojlock så vill helst inte använda dem, haha!
 
Åkte ut till stallet för att lämna sakerna och tog då en näve med krafft och la i krubban och gick ut i hagen för att se om joice tyckte om det. Då var hon så larvig att hon blev rädd när kraften lät i krubban, haha! Så otroligt löjlig!
 
Nu blev jag hoppsugen, kanske kan få till det nästa vecka!
 
 

update

Har var it väldigt dålig uppdatering om Joice nu i veckan, men har inte så mycket att berätta. Har inte blivit några riktigt seriösa ridpass. I söndags red min kusin Joice och jag red Snabb så tog vi en tur ut tillsammans. Hon hade ett litet sår på insidan av ena bakbenet, men hon var inte svullen eller så. På måndagen var hon svullen så lät henne vila. Tisdag red jag ett lite lättare pass då hon inte ömmade något på svullnaden. Hon kändes som vanligt.
 
Igår fick hon vila då jag jobbade sent. Idag red Busan henne och hon rider henne även imorgon då jag jobbar sent och ska iväg på kvällen.
 
Blev ett väldigt tråkigt och hackigt inlägg men så får det bli ibland, vill ha sparat i arkivet vad som görs med henne så jag inte undrar sen varför det inte blev ngt med henne på en hel vecka! ;)
 

Pain in the as

Nu har vi haft tomten i 2 dygn och Daisy är redan trött på honom, hon tycker att han är pain in the as! Haha, han är ju fortfarande valp så hon får fostra honom lite ;) men än så länge verkar det vara en trevlig individ. Han ska även få ett nytt namn men vi är inte helt överens om vad han ska heta, men lutar nog åt mammas önskemål Harry.


....

Läste precis tyras blogg Darios, och hittade en kommentar som bara var för söt! I detta inlägg frågade Tyra om läsarna kunde gissa vad hennes häst Landfried är för ras, då var det en tjej som hade skrivit denna kommentar:
 
"Jag tror att Leffe kan vara en blandis med Fjording, Arab och islandshäst! Jättesöt iallafall! Vi har en ponny på ridskolan som också är mörkbrun, och han är iallafall den blandningen."
 
Här kommer en bild på Landfried, bild lånad från darios
 
 

Välkommen Tomten!

Nu är mamma och jörgen påväg till norrköping för att hämta hem vår nya familjemedlem! Det är en berner sennen hund, hane, 9 månader gammal. Vi tar över honom då ägarna inte har tid för honom längre då de flyttat och jobbar långa dagar. Var och tittade på honom i fredags och hade då även med oss Daisy. Vi ville se så att Daisy och han gick ihop, för annars skulle det inte fungera. Men som tur var så funkade de bra ihop!
 
Han kallas för Tomten, men vi får se om vi döper om honom ;)
 
 
 

Lugn dag

Det har varit en väldigt lugn söndag, vilket har varit väldigt skönt! Känns som om jag alltid har fullt upp på vardagar och helger. Var väldigt roligt på gröna lund igår! Eftersom busan tog Joice då så behövde jag inte tänka på att passa tider och hinna med en massa saker.
 
Idag red min kusin Madelene Joice och jag red Snabb. Vi red ut en sväng, blev en tur men mest skritt men även lite trav och galopp. Snabb var lite larvig och ville inte gå så fick hoppa av vid ett tillfälle, men annars flöt turen på bra. När vi red förbi veterinären så var det ett föl som rymt ur hagen, ringde då honom men den brukade tydligen rymma så det var inget ovanligt ;)
 
 

Karuseller

Idag har jag varit på gröna Lund hela dagen! Åkt karuseller och bara umgåtts med vänner och haft roligt :)

Åkte uppskjutet som jag innan jag åkte dit bestämt mig för att inte åka. Var livrädd under åket så jag gör inte om det, haha!


Spännande

Åkte till jobbet vid 7 idag, men vid halv 9 fick jag ledigt resten av dagen. Skulle nämligen till Norrköping för att kika på en väldigt rolig sak! Kan inte säga mer nu då det är en liten hemlis till resten av familjen ;) snart åker jag till billsta och är där hela kvällen, samt rider min lektion. Busan rider joice idag.


Gärdet

Idag slutade jag tidigt så hade hela eftermiddagen ledig! Tog tag i mitt rum då det var väldigt stökigt och rörigt där inne. Jag hatar att städa så drar ut på det så länge det går. Var även på ett annat dagis och hälsade på några fd dagisbarn. De växer ju så fort att man knappt känner igen dem ;)
 
Åkte sen ut till Joice. Emma red inte idag så red själv, men det var skönt det också. Red på gärdet och ridpasset gick bra. Till en början var hon lite tjaffsig som hon nästan alltid är. Hon är lite lat och försöker komma ifrån arbetet, men när hon märker att det inte går så ger hon sig och jobbar på. Red på större och mindre volter. Jobbade mest med mig själv plus att hela tiden få med hennes yttersida. Jobbade en stund i traven innan jag tog lite galopparbete. Hade bestämt mig innan ridpasset för att jobba mest med traven så blev endast lite galopp i båda varven. Först ville hon springa ifrån arbetet och skjuta ut bogen, men sen gav hon sig och jobbade på bra i båda galopperna. Det som var så skönt var att hon tog fattningarna med en gång och det blev rätt galopp båda gångerna.
 
 
 

Uteritt

Igår red jag ut med Emma, blev en tur med utforskning av stigar, galopp på ängar och ridning på grusvägarna. En härlig tur som jag även tror var passande för joice. Idag har jag stängning på jobbet så hon får vila. Imorgon hoppas jag att det är torrt på gärdet så man kan rida där :)


Skrittur

Idag cyklade jag till och från stallet, vilket var lite segt. Ni som känner mig vet ju hur lat jag är ;) tog en skrittur idag för att hon skulle få röra på sig men ändå vila efter helgens hoppning. Hon kändes pigg och framåt och verkade tycka det var skönt att komma ut och röra på sig.


Hoppkurs dag 3

Idag hade vi en lite kortare framridning då hästarna säkert var lite trötta i kroppen efter de tidigare två dagarna. Övningen var väldigt lik den igår, endast några linjer som hade ändrats till kombinationer. När jag började hoppa så kändes hon väldigt säker på sin sak, sög på hindret och hoppade från bra. Efter att ha hoppat några linjer så började hon hitta rätt avsprångspunkt och sprången blev mer normalstora. Hoppade sen en bana på 10 språng och hon var super duktig! Blev några missar då hon blev osäker och jag inte stöttade upp henne, men det gjorde inget alls för hon var inte dum utan mer frågvis. Men när vi kom igen så förstod hon vad jag ville och då hoppade hon utan problem. Det flöt på i banan och hon tyckte det var riktigt roligt, och jag med! Nu ska jag försöka underhålla hoppningen och jobba vidare med det här!


Hoppkurs dag 2

Idag gick det ännu bättre! Hoppade lite kombinationer med ett galoppsprång emellan. Hon tvekade lite första gången jag kom på kombinationen och bröt då ut mellan hindren. Men fortsatte bara att rulla på och sen gick det bra. I slutet av träningen kunde jag hoppa en hel bana och det flöt på bra. Hon blev taggad och tyckte det var jätte roligt! Så nu ska vi fortsätta träna lite på de här låga höjderna så hon får självförtroende och tycker det är roligt utan att det är för svårt! Har tyvärr ingen som tar kort eller filmar så har inget att visa upp tråkigt nog... Men som sagt, guldstjärna till Joice idag!


:)

Joice vilar upp sig inför nästa träningspass!


Hoppkurs dag 1

Mitt mål för dagens träning var inte speciellt höga. Jag har endast hoppat (läs skuttat) men Joice ca 3 gånger. Det har då varit på endast ett hinder. Hon har varit väldigt larvig då och trott att hindrena ska äta upp henne. Så målet idag var att jag iallfall skulle kunna hoppa några enstaka hinder utan att rida flera linjer efter varandra.
 
När vi red fram så var hon lite hetsig, men lugnade sig hyffsat snabbt. När vi började hoppa fram så var jag först ut. Började med att trava några bommar och sen travhoppa ett kryss med en bom framför. Hon tvekade lite på hindret men sen hoppade hon. Redan då blev jag lite paff att hon inte var tramsigare. Men för varje runda som vi hoppade så la vi på fler och fler hinder. Sen la vi till ett plank, och det la carina ner på backen så hon bara fick hoppa över det. Hon tyckte det var lite läskigt men var inte så svår övertalad. Fortsatte så genom hela banan och blev några fjantstopp på varje hinder men hon hoppade över dem när jag drev på och inte gav mig. Sista rundan hoppade hon alla hinder utan att stanna innan, DUKTIG HÄST!
 
Så jag kan avsluta med att säga att jag är suuuuper nöjd och det var helt klart över förväntan!
 
Bilden till vänster är hela övningen, och la som sagt till ett hinder eller en sträcka varje runda, och tillsist hoppade vi allt. Bilden till höger är rundan som vi la till på slutet, så först red vi den vanliga och sen den andra med travbommar i slutet.
 

video

Här kommer ett filmklipp från första gånen då jag försökte jobba Joice lite i traven. Rider på en grusväg och som ni ser så var hon inte helt med på noterna. Man ser även på videon att hon var hetsigare där än vad hon är nu. Rider med grimman under tränset då hon inte direkt stod still när jag gjorde iordning henne. Ville då inte riskera att hon drog när jag tog av grimman för att sätta på tränset ;)
 
 

frisk!

Nu är jag frisk och ska till jobbet imorgon!

Busan har ridit Joice sen i söndags så hon har hållts igång. Tycker det är nyttigt för henne att bli riden av andra än bara mig också. Idag ska jag rida henne, men det regnar hela tiden och det är ju en bit till ridhuset. Tror dessutom att det är dressyrkurs på ridskolan ikväll och då är ridhuset upptaget. Får se hur jag gör, vore skönt att komma ut på en tur, men är så klibbigt med regnkläder och har ingen lust att bli genomblöt.


Moppelito

Idag ville inte min moppe vara med mig längre. Åkte ut till stallet för att hämta min väst då jag tänkt tvätta den nu när jag inte rider. Men när jag skulle åka hem så dog moppen :( pappa kan inte hjälpa mig förrän nästa vecka så nu känner jag mig väldigt låst. Är i väldigt stort behov av den, speciellt nu i helgen så vet inte riktigt hur jag ska göra "/ men förhoppningsvis får jag den fixad nästa vecka iallafall!


galoppbilder

Här kommer ett par bilder på Joice då hon är två år gammal!
 
Här kommer en bild när hon är tre år, mer än så har jag inte lyckats hitta från när hon är en liten plutt.

Galoppören wise choice

Lite roligt när man hittar lite artiklar om Joice då hon tävlade i galopp! :)

"Wise Choice vann efter smörresa Jockey Per-Anders Gråberg kunde bokföra en fin V4-dubbel den här soliga torsdagslunchen. Redan i V4-2 satte han nämligen dit Patrick Wahls femåriga stoet Wise Choice efter ett riktigt smörlopp. Från sitt invändiga startspår hittade Pennekamp-dottern en fin position i draget bakom ledande Killarga. En bit in på upploppet lyfte Per-Anders ut sin häst ett spår och tog sig förbi ledaren strax före mållinjen. - Det här var lite överraskande. Jag trodde faktiskt mer på Fun Exception idag. Idag startade Wise Choice på sin bästa distans och när tempot blir högt kommer hon alltid starkt sista biten, sade Patrick, som äger stoet tillsammans med El Nino HB."


Emma och Snabb


Sjuk...

Då jag fortfarande är sjuk så har jag inte varit i stallet något sedan i fredags. Men i Lördags fick Joice vila och igår var Busan så snäll och red henne! De hade ridit på ängen där vi tog kort sist och det hade gått super bra. Så skönt att det finns de runt omkring som ställer upp och hjälper till när det behövs! Busan rider henne även idag.
 
Nu sitter jag i soffan och laddar inför sändningarna från OS, då det är laghoppning!
 
Busan och Joice

Kräftskiva

Idag är det kräftskiva hemma hos min moster som gäller! Men självklart så sätter sig mycket emot. Vaknade inatt med nackspärr och ont i halsen, när jag väl gick upp så blev det inte mycket bättre. Blev väldigt trött men antog att det var för att jag inte sovit så bra i natt. Tog en ipren och Gick och la mig en stund och började frysa som en gris, det snurrade och jag kände mig konstigt, tog tempen och hade då 39 graders feber trotts att jag tagit Ipren 2 timmar tidigare. Suck!


3:e augusti

Igår följe Busan och mitt kusinbarn Tilde med till stallet! Joice och snabb skulle ridas till billsta för ett pass på banan. Sen skulle Joice skos och det brukar jag göra på ridskolan då det är bättre med plats där. Då Tilde bor påvägen till ridskolan så fick hon vara med och borsta joice och sen rida hem till henne. Joice var snäll och Tilde kunde trava små bitar själv också utan att hon for iväg. Skönt att hon är så pass snäll att man kan låta barn rida, Tilde är 9 år gammal. På banan red först Busan lite och sen hoppade jag upp och galopperade av henne lite. Detta gjorde jag för att hon skulle bli lite lugn till skoningen.


Dressyrhästen III


Dressyrhästen II


Dressyrhästen

 
 
 
 
 
 
 
 
 

Stylad häst

Busan följde med mig till Joice idag då vi skulle göra henne riktigt fin och Knäppa finfina bilder! Vi Schampoonerade henne och sedan medan hon torkade fick hon knoppar i manen och en blank och fin svans.
 
Red till ängen, och även Emma följde med på Snabb. Även han var knoppad och snygg! Joice kändes väldigt avspänd till en början och mjuk i båda sidorna. Tror att arbetet på banan igår gjorde lite nytta. Men sen när jag sätter press på henne så kommer protesterna. Jag har även märkt att jag är lite lat och rider runt när det känns bra och hon är medgörlig, Istället för att ta tag i problemet. Mitt största problem i ridningen med henne är att jag inte riktigt får med yttersidan, värre i höger varv. Sen när jag försöker få med mig den så tycker hon att det blir jobbigt och protesterar. Men när hon ger sig så blir hon mycket finare!
 
Smakprov

Knäpp ponnyn

Var på billsta idag, precis som hela denna vecka. Nu har vi tvättat klart alla hästarna så idag red vi några som ska gå läger i helgen. Jag red Falcon, och tycker att han var riktigt mjuk och fin trotts att han har vilat i några veckor nu. Blev ett kort men intensivt pass. Han var loss och fin i traven, men i galoppen ville han inte riktigt ställa å böja. Men när jag fick  igenom det så blev han jätte fin! Kändes nästan ledlös och kunde böja och ställa hur jag ville. Duktiga lilla ponnyn!
 
Dock var han inte alls så duktig tidigare under morgonen. Han och Mike går i en egen mindre hage nu eftersom de är svåra att fånga i den stora hagen. Men idag ville Falcon inte vara kvar i den lilla hagen när Mike gick in så han kröp under tråden å sprang ner till de andra hästarna i stora hagen. Efter att några i stallet försökt fånga honom så bestämde han sig för att hoppa in i hagen till de andra hästarna. Han var säkert väldigt nöjd. Men när jag och Busan kom dit så bestämde vi oss för att göra ett försök till att få in honom och det gick! Så han fick nya skor då hovslagaren var där idag.
 
2 år gammal bild, men gillar den lika mycket nu som då!

1 Augusti

Tog lite sovmorgon idag och åkte inte ut till Billsta förrän vid halv 11. Tvättade de sista hästarna idag, och måste säga det att nästan alla ridskolehästarna har varit väldigt snälla att tvätta, trotts att de inte blivit spolade med slang speciellt många gånger. Idag var det endast Falcon som flippade ur och hade sönder lite staket, menmen.
 

Red Joice på banan idag. Hon var väldigt pigg till en början så fick börja med att galoppera av henne i båda varven innan jag kunde börja jobba henne. Hon var positiv under ridpasser och jobbade på bättre när hon fått springa av sig lite. En stallkompis som heter busan fick även testa rida henne, och det gick super! Klickade lite bilder på dem så här kommer några.
 

RSS 2.0