Ingen ridning

Idag fick jag med mig mamma ut till Joice, vilket var skönt då jag nog inte hade orkat mig dit annars. Blev riktigt trött efter min lilla sovstund på ett par timmar. Men vi borstade och gav henne lite mat. Sen försvann mamma ut i skogen för att plocka kantareller, som hon inte ens äter men hon tycker om att plocka dem.
 
Lotta kom ner och vi lasttränade. Tog ut mellanväggen vilket vi även gjorde igår. Och vet ni vad? Joice gick bara in, Lotta smackade lite så att hon skulle gå in med bakbenen också så stod hon där inne å smaskade på lite havre. Nästa gång ska vi sätta in mellanväggen men lasta brett och se hur det funkar. nu vet vi iallfall garanterat att hon inte är ett dugg rädd, utan vara jävligt envis när hon bråkar och har sig.
 
Men nu skulle jag vilja få tag på en lång bakbom, så man kan testa att låta henne stå brett i transporten och även åka så, men som det ser ut nu har vi ingen lång. Någon som har? Om hon går in även när vi har mellanväggen inne, så vill jag testa åka brett med mellanväggen, annars testa åka helt utan mellanväggen.
 

Jagat hästar

Det blir nästan aldrig som man har tänkt sig, suck! Skulle ju fota idag, meeeen det började hagla å regna massor så då fick vi ställa in fotograferingen. Men ska vara fint väder hela veckan så får ta det en annan dag.
 
Idag åkte jag ut till billsta redan vid 8 på morgonen för att hjälpa till i stallet och ta in lite hästar. vårt projekt idag var att få in Mike och Falcon då de ska skos på torsdag. Vi började på morgonen och höll på i ett par timmar utan att lyckas få tag i dem. Sen tog vi in alla andra hästarna i hagen så det bara var de två kvar. Men fick fortfarande inte in dem, Vi tog då en lina och spände upp mellan  oss och trängde in falcon mot en hörna så han inte kunde springa iväg. Han gav sig då och lät sig motvilligt fångas. Vi tog upp honom till stallet men Mike ville fortfarande inte komma in. Vi lät honom vara å sen efter lunch gick vi ner igen och försökte. Det svåra med mike är att man får komma bredvid honom å klappa, men sen när jag rör sig för att ta upp grimman eller grimskaftet så drar han. Men vi körde samma metod på honom som med Falcon och då gav han sig och vi fick in även honom.
 
Under dagen tvättade vi även 6 hästar så nu är det endast 5 kvar!
 
Åkte hem vid 2 tiden då jag var väldigt trött, så sov lite på soffann. Riktigt skönt, dock inte lika skönt när jag vaknad av att jag var jätte kissnödig men var så trött att jag inte orkade öppna ögonen, haha!
 
 

Ridpass på ängen

Idag red vi på en äng, vilket var väldigt mysigt! Jobbade henne en hel del i galoppen. Lät henne rulla på i en avslappnad form och bara galoppera av sig överskottsenergin. När hon började bli lite trött jobbade jag med traven, inga större krav förutom att hon skulle gå i ett lugnt tempo i en hyffsat låg form. Testade även lite skänkelvikningar och det funkade mycket bättre på ängen än vad det brukar göra på ridbanan.
 
Jag har även anmält mig till ett hoppläger för Carina på ridskolan. Det är den 10-12 augusti vilket jag verkligen ser fram emot. Har endast hoppat henne ett par gånger, och hon är tittig men när jag kommit på hindrena ett par gånger så rullar hon över dem.
 

Bildbrist

Just nu kommer det nästan bara upp inlägg utan bilder, men då jag endast har ridbilder på joice från ett tillfälle så blir det lite tjatigt med samma bilder hela tiden. Använder oftast bloggappen när jag bloggar då jag inte har tid eller ork att ta fram datorn. Men när jag har mer nya fräscha bilder att visa upp så kommer jag igång med datorn igen.
 
Och vet ni vad? nya bilder ska fotas redan imorgon!!! :D
Hon ska Schampooneras och göras extra fin och så ska Busan fota när jag rider, och tänkte även få Busan att testa henne, så om det går bra för henne kommer det även att komma upp bilder när hon rider Joice.
 
Här kommer bilder från förra tillfället
(då hon hade sin fina färg)

Tvättat hästar

Idag har jag varit på Billsta och hjälpt till att tvätta stallet (eller ja sopat ut vattnet som blev). Sen tvättade vi även 4 Ponnyer. Så nu är 8 av ridskolans hästar tvättade, bara 11 kvar ;) Sen skulle vi även försöka få på Mike och Falcon grimmor då de ska skos imorgon bitti men det kunde vi glömma tyckte de... Får försöka imorgon igen.


Svar på kommentar

Fick en fråga som jag tänkte passa på att svara på ifall det är fler som undrar. Hur länge har du haft Joice och hur gammal är hon? :) Jag har haft henne sedan mitten av april detta år, alltså 3-4 månader. Hon är 7 år gammal och har endast tävlat i galopp innan hon kom. ;)


Joice

Red i en av hagarna idag och det fick hyfsat. Hon hade mycket energi så fick börja med att galoppera henne en del så hon fick göra av med lite energi. Sen jobbade jag på volt med traven. Till slut blev det helt okej men det har gått bättre. Men får ta nya tag imorgon ;)


Fyfan för humöret!

Dagens lastträning vill jag bara dra ett sträck över, gick inte alls bra. Föregående lastträningar har vi mest väntat ut henne. Men idag testade vi att gå på henne lite mer och då kom en roligt jävlig sida fram. Stod på bakbenen, kastade sig, frös fast. Hoppade runt mm. Får ta nya tag nästa gång, och om det inte blir några framsteg så kommer jag att ringa Janne Kalma efter lastningshjälp.


mysa

igårkväll var jag ute på krogen, så dagen idag har varit lite seg. Har mest legat i soffan och glott på tv hela dagen. framåt kvällen åkte jag ut till Joice. Blev ingen lastträning då de höll på att lasta hem hö. Men tog in henne och borstade och myste lite. Sen gick även jag och Emma och hjälpte till lite med att lasta in hö, men det mesta var redan gjort.
 
Hoppas på att vi får till lastträningen imorgon istället, och då ska jag även rida i en av hagarna tänkte jag (:
 
Tycker att hon kan få tillbaka sin fina bruna färg igen!
 

Lastträning

Idag blir det lastträning, hoppas på att hon kan gå in även med bakbenen denna gång, annars får vi testa oss fram lite. Får se om jag rider efter eller inte, beror lite på om jag orkar eller ej, samt beroende på hur det går med lastningen.


Trams

Igår red jag ut på en liten tur, blev mest trav och skrittarbete. Hon kändes fin och sammarbetsvillig. Dock har hon sitt humör och ska larva sig med att backa när det är något som hon inte vill gå förbi men som hon egentligen inte är rädd för. Hon backade ner i dike och upp i en grushög men ändå så fortsätter hon backa. Men ska börja vara lite tuffare mot henne nu när hon tramsar så hon förhoppningsvis slutar med tramset.


Dagen har tillbringats på billsta där vi har tvättat lite hästar! Skönt att få bort gammalt smuts, och tror även att hästarna tyckte det!


Ridpasset

Joice har vilat i några dagar nu då hon varit svullen på ett ben pga ett sår. Men nu har svullnaden gått ner så red ett pass idag. Började med en skritt tur ute i skogen tillsammans med Carro och snabb, men då båda hästar à var lite fjantiga (mest snabb) så vände vi hemåt och red lite dressyr i en av hagarna. Till en början fick det inte speciellt bra, joice var spänd och tjafsade emot genom att stanna. Men med lite hjälp från Lotta så kom vi igenom det och på slutet blev hon väldigt avslappnad och fin! Den traven som kom fram då har jag nog aldrig känt förut. Blev en lägre form med större steg och det kändes som om hon blev en decimeter större eller två. Sen var hon väldigt svettig så hon fick sig en dusch, vilket hon förmodligen tyckte var skönt.


Med och tävlar

Jag är med och tävlar i Dressyrmupparnas tävling angående att vinna en valfri vara från horsemeup.se
 

Soooool

Vädret imorgon är helt underbart, kanske den riktiga sommaren kan komma nu? Min dag kommer definitivt att tillbringas på stranden! :)


Ceasar

I Fredags kväll hände det som vi fruktat, vår lille kille fick åka upp till himlen. Han blev endast 10 månader, alltså alldeles för tidigt. Jag hittade honom på Lördag förmiddag under bilen som stod parkerad hemma hos oss. Han har antagligen fått en smäll på huvudet av en bil, lyckas tagit sig hem å lagt sig och dött under bilen... Har inte kunnat sagt något tidigare då ena min syster inte visste om detta förrän nu. Mamma å jörgen hade inte kommit hem ännu, så syrran å hennes pojkvän kom och hjälpte mig att begrava honom på tomten. Ingen rolig kväll.
 
Vår fina lilla kille
September 2011 - 20 Juli 2012

Bebisar


Skansen

Imorgon ska jag till Skansen tillsammans med min Lillesyster Matilda och min Mamma. Hade tänkt ta med mig kameran så får vi se om det blir några bra bilder, beror på hur nära djuren är. Tror inte att vi stannar ända till kvällen, då det är Allsång på skansen, men vi får se!


känslan

Jag blev så glad över ridpasset idag! Joice var väldigt positiv och dummade sig inte en enda gång med att stanna å vägra gå. Hon gick fram överallt, och hon var pigg! Visst hon brukar inte vara seg, men hon brukar stå emot lite. T.ex. när jag skänklar på så måste hon tjaffsa lite innan jag gör som jag säger, å så är det med en del saker. Lite tjaffs först å sen ger hon sig å gör det jag bett om. Men idag gjorde hon allt. Hon taktade i skritten och kunde knappt trava för att hon var pigg. Istället för att jobba henne å eventuellt få fram tjaffs så red jag bara på och hade roligt.
 
Blev en hel del galopp längst grusvägarna, men hon var glad och jag bara njöt!
 

Plutten <3


Smörjning

Igår red jag inte, men åkte ut och gjorde rent lite av utrustningen. Sånt som jag inte tar mig tid att göra annars ;) hade även tänkt att göra iordning Joice för en fotostund men det började regna och mina planer för kvällen blev ändrade så hade inte så tycker tid. Men det ska göras nästa vecka istället! :)


mysig tur

Idag blev det en lite längre uteritt tillsammans med Emma och Snabb. Började med att rida lite på grusvägarna och sedan red vi in i skogen och testade lite olika stigar. Det finns inte så många skogsrundor ute vid oss, vilket är tråkigt. De flesta rundorna består av grusvägar. Men vi hittade iallfall några stigar som var lite längre. Det var väldigt nyttigt för Joice att gå i skogen med mycket sten och backar, både upp och ner.
 
Imorgon blir det en uteritt och på lördag får hon vila. Sen hoppas jag att jag kan rida till utebanan på söndag och få med någon som kan knäppa lite bilder. Om vädret är med mig vill säga...
 
Första skritturen
 

okoncentrerad

Igår red jag på banan samtidigt som Emma red för en dressyrtränare. Kändes som om ingenting funkade mellan mig å Joice. Hon stod emot och jag blev irriterad. Jag kunde inte koncentrera mig och förstörde det mesta. Jag tycker att det är svårt att rida samtidigt som ngn annan rider lektion, för då måste man hela tiden se upp och se till att inte vara ivägen. Efter en stund gav jag upp och gick in i ridhuset istället i hopp om att det skulle gå bättre.
 
Började med att galoppera fram henne i båda varven för att få henne framåt och  positiv. Plockade sedan upp henne i galoppen och jobbade henne lite på en stor volt. Gick sedan över till att jobba henne i traven, bara få en lugn takt och ett samarbete mellan oss, utan att vi kämpade emot varandra. Det som var ute på ridbanan släppte och vi arbetade med varandra istället. Red lite serpentinbågar som avslut.
 
Det är så irriterande när olika faktorer gör att ingenting fungerar, jag blir frustrerad och då känner Joice det direkt. Men är glad över att det gick över när vi var själva och jag kunde koncentrera mig på bara Joice, och behövde inte hålla koll på de runtomkring.
 
 
 

Bio

Ikväll ska jag på bio och se den nya spiderman filmen! Ska bli skönt att komma hemifrån lite :)


Bättre

Idag har jag känt mig mycket bättre vilket är väldigt skönt! Visst är jag trött men det beror nog på annat också ;) men har inte haft huvudvärk idag. Ska ut till stallet sen och rida om det inte regnar, annars blir det bara borstning. Igår kände jag även att jag har som träningsverk i hela överkroppen, haha stört att man kan få så ont när man inte ens slog i backen, fast hade kanske gjort mindre ont om jag ramlat av istället för hängt kvar ;)


Blää

När jag klev upp i morse så mådde jag bra, åkte till jobbet och väl där kände jag att jag hade huvudvärk och var väldigt trött. Slutade vid 12, fick hjälp med Joie idag så har inte åkt dit. Nu har jag sovit till och från sen kl 12 och känner mig fortfarande lika trött. Nu blir det att fixa något att äta och sen lägga mig och sova igen!


Som det kan gå

 
Som planerat red jag till banan igår, men vägen dit gick inte riktigt som tänkt. När vi skulle rida förbi bondgården så skulle de släppa in kossorna å då spärrar de av vägen. Vi valde då att rida upp på baksidan av bondgården då det tar för lång tid att vänta på att alla kossor ska gå in. Vi har gått den vägen ett par gånger förut och då har det inte varit några problem. Men idag låg det plast från balar och fladdrade på backen. Både snabb å Joice tyckte de var läskiga. Sen lyckades Joice på något klantigt sätt trassla in sig i plasten, så hon får panik å svänger runt å hoppar å skuttar som en tok, för att få bort plasten som är fast runt benen på henne. Då jag inte ens såg att hon var i närheten av någon lös plast så var jag helt oförberedd, men höll i mig någorlunda i början. Men sen blev hon så vild att jag höll på att stupa ner flera gånger. Vet att jag tänkte "fan nu ramlar jag och skrapar upp armarna å hon kommer kliva på mig" Men på något vänster lyckades jag hålla mig kvar. När hon tillslut kom loss så bultade mitt huvud och högra sidan av ansiktet gjorde jävligt ont.

Men bara att bita ihop och rida vidare. Dock hoppade jag av och ledde henne en bit då hon var uppskärrad och jag kände mig snurrig och det bultade i huvudet. Måste ha blivit nockad några gånger under hennes panikanfall. När det kändes lite bättre så hoppade jag upp igen, Väl på banan så jobbade jag med traven samt lite skänkelvikningar. Och måste säga att det blir bättre å bättre för varje gång. Dock red jag inte intensivt i mer än 15-20 minuter. Jag kände att jag började bli grinig å trött samt att huvudet värkte. Joice visade tydligt att jag inte var med genom att tramsa å då blev det pannkaka av alltihop så valde att endast skritta sista tiden tills Emma var klar.

När jag kom hem och fick av mig sminket så såg jag den snygga röda svullnaden på kindbenet precis nedanför ögat. Fick dessutom ont i käken men inte värre än så, slapp smaka på gruset och det är jag väldigt glad över!

Det fungerar inte att lägga in bild...

 
 

Black and white


Mysigt, eller?

Idag när jag kom hem från jobbet möttes jag av en inte fullt så rolig sak. Daisy hade nämligen spytt upp hästbajs i soffan och i sin bädd, dessutom hade hon bajsat på golvet i köket. Hon har en väldigt känslig mage så såfort hon äter ngt konstigt, som hästbajs tex, så blir hon dålig i magen. Det är så vidrigt, för det är verkligen tjocka korvar av hästbajs som kommer upp, inte fullt så mysigt.
 
Hon är lite söt hon. Hon tycker det är väldigt varmt att ligga i solen, men då hon vill ha sällskap så lägger hon sig i solen när jag (eller någon annan) ligger ute på altanen å solar. Och så flåsar hon som en tok, när hon inte står ut mer så går hon in å lägger sig i källaren, haha!
 
 
 
 

Kattbebisar

Förra veckan var jag och hälsade på min moster, som har  fyra stycken 14dagars kattungar hemma! Tog med mig Kameran och klickade lite bilder. Då de precis börjat krypa runt å öppnat ögonen så gick det endast att ta kort när de låg på filten. Får åka dit om ett par veckor igen när de är lite stadigare å rör sig mer :D
 

Envis som en åsna

Idag var Joice inte på sitt bästa humör, riktigt envis. Hade lagt ut tre bommar på kortsidan så jag låg och rullade på en volt. I början var hon jätte larvig och vägrade gå över och låtsades som om de var hur läskiga som helst, men sen gick hon över till slut och jag red över dem en stund tills hon var avslappnad. Sen när jag bytte varv så tramsade hon igen. Kanske ska tillägga att förändringar inte är hennes grej ;) Men sen gick det bra även där. Gjorde om övningen till galoppbommar vilket var första gången för henne. Var lite svårt att komma rätt, hon tog gärna bommarna mellan frambenen men det är bara att träna mer! La sen upp mittbommen lite å då tog det stopp. Hon fjantade och vägrade gå över. Rullade in de andra bommarna så det blev ett litet hinder men det vägrade hon gå över. Efter mycket tjafs så gav hon sig tillslut och hoppade över några gånger :) nöjde mig då eftersom hon gett sig.


ridpassen

I Fredags fick hon vila då jag verkligen inte hade någon lust att rida, men det blev hon nog bara glad över. Igår red jag ut tillsammans med Carro på Snabb. Blev en härlig tur ute (som vanligt alltså).
 
Idag ska jag nog rida henne på banan å jobba lite med bommar, har endast ridit ut nu efter vilan hon hade så var ett tag sedan jag red på banan. Men då Emma har dressyrkurs på Snabb måndag-Onsdag så följer jag med bort till banan å rider medan hon har kursen.
 
j
 

Andra lastträningen

Idag har jag varit ute hos Joice 2 gånger. Åkte ut mitt på dagen för att lastträna henne idag igen. Kändes som om hon hade gett upp lite efter gårdagens träning. Hon gick in mycket snabbare nu, men hon har fortfarande bakhovarna utanför. När jag försöktes få in henne en liten bit till så börjar hon backa... Det dumma är att hon når allt framme i transporten fast hon inte är helt inne, men bara att öva på, var ju bara andra tillfället som vi tränade.

Åkte sen ut senare på eftermiddagen och red, men dag var det min kusin som red Joice och jag lånade Snabb. Vi red ut på en tur och allt gick bra! Finns inte så mycket mer att säga ;)

Juste! Igår köpte jag en flughuva till henne då hon tappat flywayen i hagen, så nu ser hon ut som en liten ailien :)


Pictures

 

Lastträning

Idag lasttränade jag Joice med Lottas hjälp. Hon är ju inte rädd eller så, bara jävligt envis. Hon vill bestämma och det ska ske på hennes villkor. Men jag tycker ändå att det gick riktigt bra. Att få upp henne på rampen gick snabbt, det var steget in i själva transporten som tog lite tid. Hon gick in några gånger men hade bakhovarna kvar på rampen. Sen när vi bestämde oss för att hon skulle in en gång till så strulade hon. Tror att hon blev trött i huvudet och därav tjaffsade hon mer. Men efter ca 30 min så fick vi in henne igen, och då gick hon självmant in. Red inte idag då hon blev trött i huvudet, och då skulle nog inte ridpasset bli så lyckat.
 
Ska fortsätta med träningen imorgon, eftersom hon inte är rädd så borde det inte vara så svårt att få henne att kliva in på kortare tid. Hade med mig kameran till stallet idag så knäppte lite bilder på de andra hästarna, dock var det endast snabb som fastnade på bild då de andra bara stod på betade eller såg ointresserade ut.
 
 
 

3 dagars update

Nu har jag inte bloggat på ett tag, men nu fungerar bloggappen igen så nu bör det bli lite smidigare! I söndags skulle jag rida ut med en kompis men då det började spöregna så släppte vi ut hästarna igen. I måndags red jag till ridbanan och jobbade mycket i skritt och övergångar, hon jobbade på bra trots värmen, red dock på kvällen men var inte svalare för det. I tisdags blev det en sen uteritt tillsammans med två kompisar från billsta. Vi red på en lång grusväg och galopparbetade hästarna, vi släppte på dem en del men Joice lyssnade lika bra för det! Det regnade dessutom lite hela tiden när vi red så hon var blöt av svett och regn. Var inte hemma förrän vid halv 12 så var en riktigt sen tur. Denna bilden är tagen när jag kom tillbaka från ritten, en trött häst!


ridtur

Sov bort halva dagen idag vilket var riktigt skönt. Men åkte sedan in till stan med syrran. Köpte ett par skor på rean från H&M samt ett par solbrillor. Åkte ut till Joice framåt kvällskanten och red ut tillsammans med en tjej som heter Moa och hennes häst Quissano. Red bort till sjön och tänkte bada lite med hästarna, men joice ville inte kliva i denna gång. Quissano gick i efter lite övertalning, men väl i vattnet plaskade han och hade roligt!
 
Men blev en härlig skritttur med mycket prat om allt möjligt. Imorgon är tanken att vi ska rida ut tillsammans igen och galopparbeta hästarna, jobba på flåset lite ;)
 

Partajat

Igårkväll åkte jag in till södertälje för att fira att en kompis fyllt år. Vi blev ett helt gäng och det var riktigt roligt. Började hemma hos ett par vänner för att sedan dra vidare ut på krogen. Det blev inte riktigt alla som följde med, tråkigt nog men vi var några stycken. Tack alla som var med igår för en riktigt rolig kväll! :D
 
Har dock inga bilder från gårdagen ännu, men om jag får tag på några så kanske de dyker upp här, beror alldeles på vad för bilder det är ;)
 
Bjuder på en gammal partybild

besökte en gammal vän

Påvägen hem från stallet åkte jag och hälsade på en viss häst som jag saknar! Nämligen Simona som jag red i ca 3 år. Går inte och tänker varje dag på att jag saknar henne, men när jag väl var där å klappade på henne så kändes det att jag saknar henne. Från att vara där nästan varje dag i 3 år och i stort sett ha henne som min egen, till att nu inte ha träffat henne på flera månader. Slutade rida henne i februari 2011 och efter det har jag varit ute och hälsat på lite grann, och har även ridit henne en gång förra sommaren/hösten.
 
Idag var hon riktigt mysig i hagen, hon är inte direkt känd för att vara en häst som tycker om att gosa. Nu låter det som om hon är ett monster men det är inte riktigt så illa. Men hon står gärna med bredvid och kan smyga sig närmre, men sen  när man själv börjar klappa så vänder hon bort huvudet eller liknande. Men idag kom hon direkt när jag ropade på henne och bara stod å myste. När jag vände så följde hon efter å ville ha mer klappar, söta lilla hästen <3
 
Visst skulle jag kunna hälsa på henne oftare och säkert få rida henne någon gång om jag vill det, men av olika anledningar så tycker jag att det känns bättre att inte åka dit för ofta. Anledningarna till det tänker jag inte gå in på här.
 
Klickade lite bilder med Iphonen, blev mest skitbilder men här kommer ett par

Griffan

Idag skulle vi som sagt tvätta griffan, och hon blev riktigt ren och fin! Dock så var inte hon lika vacker när hon släpptes ut i hagen, då hon rullade i första bästa sandplätt. Innan hon tvättades så ryckte jag även hennes man å frissade ben och öron litegrann, så nu ser hon fin ut igen (bortsett från all sand på kroppen).
 

borstning av pållarna

Igår var det riktigt varmt ute! Skönt men hade gärna legat på stranden vilket jag inte hade möjlighet till tyvärr. Men på eftermiddagen åkte jag ut och borstade lite på Joice. Tog även in griffan och borstade henne, tror hon tyckte det var ganska skönt. Idag blir det en stor tvättning av griffan! Joice tvättade jag när hon kom så känns lite onödigt att tvätta henne ;) I helgen hade jag tänkt börja rida igen, kan egentligen göra det redan nu men är så varmt så orkar helt enkelt inte rida å det tror jag inte Joice heller gör.

Carina och Annikas Wish

 

Kortare vila

Jag har lagt in en lite kortare vila för Joice nu i några dagar. Jag valde att göra det då jag tycker att ho har jobbat på bra och gjort stora framsteg under en väldigt kort tid. Tycker därför att hon ska få vila i några dagar nu och smälta allt som hon har tagit in och lärt sig. Har hört att det är bra att göra på unghästar, så varför skulle det inte vara bra även på Joice som är under utbildning. Än sålänge har hon vilat i tre dagar, och ja, jag  räknar den lilla ponnyridningen som en vila då hon endast skrittade fram å tillbaka med några på ryggen.
 
Men i slutet av veckan kör jag igång igen, så blir nog lite lågt med uppdatering fram tills dess. Men det kommer att komma upp lite bilder under veckan.
 

Uteritter!

Helgen har gått väldigt fort, och det har varit stall hela dagarna. I Lördags åkte jag till stallet vid 8 tiden för att hjälpa till på ett knatteläger som pågick på förmiddagen. Sedan hade vi ett läger för oss som är med i styrelsen i ungdomssektionen. Vi gjorde då iordning hästarna å red ut! Red mot akaren (sjö) men där var det folk som badade så vi fick vända utan att bada med hästarna. Dock var det en häst som betedde sig lite konstigt så vi red hemåt igen. Jag red Falcon och jag tror att alla hästarna tyckte det var roligt att komma ut i skog och mark och se lite annat än ridbanan.
 
När vi var klara i stallet åkte vi alla hem till Alexandra (som har Diamond) och åt mat tillsammans och alla sov även kvar där.
 
Idag söndag blev det likadant som igår, men idag red vi på en annan tur. Och även denna gång hade vi inte riktigt turen med oss. En av ponnyerna tappade en framsko och ömmade på grusvägen så fick ringa efter en transport som kunde köra hem honom. Resten av gänget fortsatte på turen! Idag red jag Mike och tycker att han var riktigt trevlig ute, dock märks det att han inte är van att gå i skog. Då han klev på alla stenar och så, men han tog sig förbi allt utan att ramla, haha!
 
Nu är jag hemma och är helt slut! inte varit såhär trött på länge, känns som om klockan är mycket mer än vad den är dessutom.
 
bild från en annan gång jag red mike
 

RSS 2.0